Σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις του αντιμετωπίζει σήμερα, Πέμπτη, το επιβατικό κοινό, εξαιτίας των κινητοποιήσεων που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες. Οι συρμοί του τραμ, ηλεκτρικού και του μετρό θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι όλο το 24ωρο ενώ κανονικά θα κινηθούν τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, ο Προαστιακός και ο ΟΣΕ. Αυτή την ώρα μπλοκαρισμένο είναι το κέμτρο της Αθήνας και χάος επικρατεί στους δρόμους όλης της πόλης με τα αυτοκίνητα να σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων.

Οι εργαζόμενοι των ΜΜΜ που απεργούν διεκδικούν, όπως ανακοίνωσαν, σταθερή χρηματοδότηση των φορέων, την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, άρση των υποχρεωτικών μετατάξεων, δίκαιο ασφαλιστικό καθεστώς και διασφάλιση του δημόσιου κοινωνικού χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών.

Κυκλοφοριακό κομφούζιο

Προβλήματα εντοπίζονται αυτή τη στιγμή στη λεωφόρο Κηφισού, κυρίως στο ρεύμα προς τον Πειραιά, ενώ με πολύ χαμηλές ταχύτητες κινούνται τα οχήματα και στα δύο ρεύματα της Κηφισίας, στην άνοδο της Συγγρού και στην Κατεχάκη στο ρεύμα από Ηλιούπολη στο ύψος της Αττικής οδού έως τη Μεσογείων.

Αυξημένη παραμένει η κίνηση στην Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας και συγκεκριμένα από το ύψος της Λ. Αθηνών έως τη Φιλαδέλφεια και από τη γέφυρα της Λυκόβρυσης έως τα ΚΤΕΛ. Πολλά προβλήματα αντιμετωπίζουν και όσοι κινούνται στην άνοδο της λ. Κωνσταντίνου. Ομαλά διεξάγεται η κίνηση των ΙΧ στη λ. Ποσειδώνος.

Σχετικά Θέματα: Πορείες σε Αθήνα και Πειραιά σήμερα