Διημερίδα ενημέρωσης για τα παιδιά του λυκείου, διοργανώνει η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ρεθύμνου, αύριο Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Ιανουαρίου στο αμφιθέατρο του 2ου δημοτικού σχολείου, με θέμα: «Μετά το σχολείο τι; Σπουδές και επάγγελμα στην εποχή της κρίσης».

Στόχος της διημερίδας είναι, να ενισχυθεί η γνώση των μαθητών σχετικά με τις επιλογές τους, που αφορούν στις σπουδές, την κατεύθυνση που θα επιλέξουν και την τελική επαγγελματική τους αποκατάσταση. Επαγγελματίες από θεωρητικούς, τεχνικούς, καλλιτεχνικούς και πρακτικούς κλάδους θα ενημερώσουν μαθητές και τους γονείς τους δίνοντας τους εφόδια, γνώσεις, για να βοηθήσουν όσο γίνεται, την προσέγγισή τους σχετικά με την τελική επιλογή στην κατεύθυνση που θα ακολουθήσουν, μιας και η επιλογή επαγγέλματος, αφορά όντως σε μια σύνθετη διαδικασία.

Μεταξύ αυτών, δικηγόροι, οικονομολόγοι, ψυχολόγοι, γιατροί, ενώ θα παρουσιαστεί και η τέχνη της Αγγειοπλαστικής όπως και της Υαλουργίας ως επαγγελματικές προτάσεις. Θα αναπτυχθούν επίσης, οι συνθήκες για τα επαγγέλματα των μηχανικών στη σημερινή πραγματικότητα, στοιχεία από τον τουριστικό κλάδο, μέσα από τις ειδικότητες, απαιτήσεις και τις προοπτικές του, ενώ θα συζητηθεί και το επάγγελμα του γεωπόνου στη σημερινή πραγματικότητα.

Παράλληλα στη διημερίδα θα παρουσιαστεί η σημερινή εικόνα της αγοράς, οι συνθήκες που επικρατούν, το μέλλον της, σε συνάρτηση με τα στοιχεία που θα γνωστοποιηθούν για τον δημόσιο τομέα και τις προοπτικές του.

Τέλος, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν και να κουβεντιάσουν με καθηγητές και ειδικούς της εκπαίδευσης τα «μυστικά του μηχανογραφικού», που θα κληθούν να συμπληρώσουν και το οποίο αποτελεί διαχρονικά ένα σοβαρό πεδίο προβληματισμού για τις οικογένειες αλλά και τους ίδιους τους μαθητές.