current views are: 1

11 Ιανουαρίου 2014
Δημοσίευση07:12

Ο Χριστόδουλος, το κινητό τηλέφωνο και οι «συμβουλές» από τους Πυρήνες

Χωρίς την κάρτα sim βρέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, το κινητό τηλέφωνο του καταδικασθέντος τρομοκράτη που δραπέτευσε, Χριστόδουλου Ξηρού, στη Θεσσαλονίκη.

Δημοσίευση 07:12’
αρθρο-newpost

Χωρίς την κάρτα sim βρέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, το κινητό τηλέφωνο του καταδικασθέντος τρομοκράτη που δραπέτευσε, Χριστόδουλου Ξηρού, στη Θεσσαλονίκη.

Χωρίς την κάρτα sim βρέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, το κινητό τηλέφωνο του καταδικασθέντος τρομοκράτη που δραπέτευσε, Χριστόδουλου Ξηρού, στη Θεσσαλονίκη.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, μειώνονται οι πιθανότητες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας να βρει κάποια στοιχεία, που εδεχομένως να οδηγούσαν στα άτομα που τον κρύβουν και στον εντοπισμό του «Μανώλη» της τρομοκρατικής οργάνωσης «17Νοέμβρη».

Το τηλέφωνο βρέθηκε στο σπίτι του αδελφού του Χριστόδουλου Ξηρού, Βασίλη και παρά το γεγονός ότι δεν είχε μέσα την κάρτα sim, θα ερευνηθεί για την ανεύρεση κάθε αξιοποιήσιμου στοιχείου. Παράλληλα, πληροφορίες κάνουν λόγο για επαφές του Ξηρού με άτομα των «Πυρήνων» που δεν είναι στη φυλακή και θα του προσφέρουν πολύτιμες γνώσεις για τη… σύγχρονη τρομοκρατία.

Εν τω μεταξύ, έως τα μεσάνυχτα κατέθεταν στην αντιτρομοκρατική η πρώην φίλη του εκτελεστή της 17 Νοέμβρη, Χριστόδουλου Ξηρού και η αδελφή του. Ρωτήθηκαν συνεχώς για τις επαφές του Ξηρού αλλά και για το που μπορεί να κρύβεται. Καμία ωστόσο δεν είπε κάτι που θα βοηθήσουν τις αρχές.

«Δεν έχω καμία επαφή μαζί του καθώς χωρίσαμε στις αρχές Δεκεμβρίου. Άλλωστε δεν γνωριζόμασταν πολύ καιρό. Μόλις τρεις μήνες τον ήξερα. Ποτέ δεν μου είχε πει ότι θα έφευγε και ούτε γνωρίζω που μπορεί να είναι», είπε η πρώην φίλη του.

Η αδελφή του είναι το πρόσωπο που σύμφωνα με τους όρους της άδειας θα έπρεπε να τον παραλαμβάνει και να τον επιστρέφει στη φυλακή. Δήλωσε άγνοια για το που βρίσκεται ο αδελφός της αλλά και για το γεγονός ότι ο γιος της ήταν το άτομο που μετέφερε τον Ξηρό στην Αθήνα για να χαθούν τα ίχνη του.

«Την πρωτοχρονιά πήγα μαζί με τους συγγενείς μας που είχαν έρθει από τη Θεσσαλονίκη και πήραμε τον Χριστόδουλο από τις φυλακές. Πήγαμε όλοι μαζί στο σπίτι μου και φάγαμε το μεσημέρι. Αμέσως μετά, μαζί με τους συγγενείς μας έφυγε για την Καλλικράτεια. Δεν μιλήσαμε ξανά. Ποτέ δεν μου είχε πει ο γιος μου ότι την Κυριακή είχε ξεκινήσει με τον Χριστόδουλο για να έρθουν στην Αθήνα», ανέφερε η αδελφή του Χριστόδουλου Ξηρού.

Οι αστυνομικοί πάντως επιμένουν ότι ήταν ένα καλά οργανωμένο σχέδιο η φυγή του Ξηρού καθώς στην προηγούμενη άδεια που είχε πάρει είχε αποκαλύψει τις προθέσεις του στον αδελφό του, Βασίλη. Του είχε πει δηλαδή ότι στην επόμενη άδεια το πιθανότερο ήταν ότι δεν θα επέστρεφε.

Νωρίτερα, την πόρτα της αντιτρομοκρατικής είχε περάσει και η σύντροφος του Σάββα Ξηρού, Αλίθια Κορτέζ η οποία όμως αρνήθηκε επίσης ότι γνωρίζει το οτιδήποτε για την εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό του Χριστόδουλου Ξηρού, για τον οποίο εκδόθηκε χθες βράδυ ένταλμα σύλληψης μετά και την τυπική παρέλευση της άδειας που είχε λάβει απο τις φυλακές.

Στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας και συγκεκριμένα στα δύο τουλάχιστον σπίτια -της αδελφής του, αλλά και της κοπέλας με την οποία ο Χριστόδουλος Ξηρός φέρεται να διατηρούσε σχέση- αναζήτησαν οι Αρχές τον «Μανώλη» της «17Ν», χωρίς αποτέλεσμα.

 


σχετικα αρθρα