Ενώπιον των εφετών-ανακριτριών Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου απολογούνται σήμερα, μετά από προθεσμία που είχαν λάβει, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Στάθης Μπούκουρας.

Οι βουλευτές κατηγορούνται για το κακούργημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και ένταξης σε αυτή, για το οποίο, πριν λίγο καιρό, η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τον κ. Γερμενή - μεταξύ άλλων στοιχείων που έχουν συλλέξει οι δικαστικές αρχές - περιλαμβάνεται και κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα, με την οποία ο βουλευτής χαρακτηρίζεται ως «ταγματάρχης» με κεντρικό ρόλο στην επιλογή και στην εκπαίδευση νεοσύλλεκτων αλλά και σε επιχειρήσεις σε βάρος αλλοδαπών.

Άλλος προστατευόμενος μάρτυρας εμπλέκει τον κ. Μπούκουρα σε κύκλωμα που πουλά προστασία σε μαγαζιά της Κορίνθου, του Ξυλοκάστρου και του Κιάτου.

Αντιστοίχως, και ο τρίτος κληθείς σε απολογία βουλευτής Παναγιώτης Ηλιόπουλος, κατονομάζεται από μάρτυρες ως «μεγάλο στέλεχος» με ιδιαίτερα κομβικό ρόλο στη οργάνωση.

Ο Π. Ηλιόπουλος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι όλες οι κατηγορίες θα καταπέσουν, εκτιμώντας ότι «δεν θα φτάσουμε ούτε μέχρι το δικαστήριο». Άφησε αιχμές για τους προστατευόμενους μάρτυρες σημειώνοντας ότι «εμφανίστηκαν τις πρώτες ημέρες και μετά εξαφανίστηκαν», ενώ δεν δέχτηκε «ούτε να συζητήσω για “ταγματάρχες”, “ταξίαρχους” και “αμνοερίφια”».