Από σήμερα ξεκινά η εφαρμογή των μέτρων του Δήμου για την απομάκρυνση των τραπεζοκαθισμάτων από τα πεζοδρόμια στο κέντρο της Αθήνας. Την ίδια ώρα η δημοτική αστυνομία προχωρά σε νέα μέτρα κατά της παράνομης στάθμευσης στις περιοχές Θησείο – Ακρόπολη.

Κινητά κάγκελα τοποθετούνται για να εμποδίζεται η διέλευση οχημάτων από το σταθμό του Θησείου έως τη λεωφ. Πειραιώς στη συμβολή των οδών Ερμού & Ασωμάτων, Ερμού & Μελιδόνη, Ερμού & Θεσσαλονίκης, Ερμού & Πειραιώς και άνω, Άνω του Σταθμού Θησείου στη συμβολή των οδών Αποστόλου Παύλου & Επταχάλκου, Αποστόλου Παύλου & Λουμπαδιάρη, Διονυσίου Αρεοπαγίτου & κόμβο Φιλοπάππου, Διονυσίου Αρεοπαγίτου & Αμαλίας.

Στα σημεία αυτά, αλλά και σε όλο το μήκος των πεζοδρόμων, θα υπάρχει συνεχής και εντατική αστυνόμευση από κλιμάκια της δημοτικής αστυνομίας. Επίσης, η διέλευση οχημάτων θα επιτρέπεται μόνο για τα οχήματα έκτακτης ανάγκης (περιπολικά, ασθενοφόρα, πυροσβεστικά), για εκείνα που διαθέτουν σχετική άδεια και για τα οχήματα τροφοδοσίας καταστημάτων αυστηρά και μόνο κατά τις προβλεπόμενες ώρες τροφοδοσίας των πεζοδρόμων (7 - 9 το πρωί και 3 - 5 το απόγευμα).

Παράλληλα, η δημοτική αστυνομία θα δίνει προειδοποιητικές κλήσεις για ένα δεκαήμερο σε όσους είχαν ειδική κάρτα για στάθμευση (βουλευτές, πολιτικά κόμματα, ανάπηροι κ.ά.) και δεν έχουν προβεί στις διαδικασίες αναενέωσής της.

Μετά το πέρας των δέκα ημερών, ξεκινά ο πέλεκυς των προστίμων.