Στις φυλακές του Μαλτεπέ στην Κωνσταντινούπολη θα μείνει μέχρι να εκδοθεί στην Ελλάδα ο πρώην διοικητής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης, ο οποίος συνελήφθη χθες από τις τουρκικές αρχές σε ξενοδοχείο στην πλατεία Ταξίμ. 

Τα τουρκικά δικαστήρια ενέκριναν την έκδοσή του στην Ελλάδα, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται μόλις σταλθούν από το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης τα σχετικά έγγραφα και η διάρκειά της σύμφωνα με τις προξενικές αρχές να αναμένεται να κρατήσει από δύο έως και 40 μέρες.

Οι τουρκικές αρχές παρακολουθήσεων τον εντόπισαν σε ξενοδοχείο στην Κωνσταντινούπολη μέσω του κινητού του τηλεφώνου σε συνεργασία με την Ανιτρομοκρατική και την ΕΥΠ. Ο κοριός της ΕΛ.ΑΣ. παρακολουθούσε τον κ. Φιλιππίδη λίγες μέρες πριν τη σύλληψη. Η ΕΛ.ΑΣ. γνώριζε ότι ο Άγγελος Φιλιππίδης είχε μεταβεί από τη χώρα μας στην Κωνσταντινούπολη στις 3 Ιανουαρίου όπου και παρέμενε μέχρι τη σύλληψή του.

Έπειτα, η τουρκική αστυνομία μετέβη στο ξενοδοχείο στην πλατεία Ταξίμ και προχώρησε στη σύλληψή του αναμένοντας τα αποτυπώματά του από την ΕΛ.ΑΣ.

Κατά τη σύλληψη βρέθηκαν στην κατοχή του, στο δωμάτιο όπου διέμενε:

311 λίρες Τουρκίας,

5.615 ευρώ,

1.005 λίρες Αγγλίας,

18.090 δολάρια Χονγκ – Κονγκ,

220 φράγκα Ελβετίας,

1.514 δολάρια ΗΠΑ,

δύο κινητά τηλέφωνα κι ένα usb 2 GB,

μπλοκ επιταγών και κάρτες τραπεζών,

άδεια παραμονής στην Ελβετία και άδειες ικανότητας οδήγησης αλλοδαπών Αρχών

δύο διαβατήρια ελληνικών Αρχών, εκ των οποίων το ένα είχε λήξει και

διάφορα έγγραφα

«Δεν έκρυψα ότι ήμουν στην Τουρκία»

Από την πλευρά του, ο πρώην διοικητής του Τ.Τ. διέψευσε πως είχε πει πως είναι στις ΗΠΑ. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RealFM, υποστήριξε ότι τα περί ταξιδιού στις ΗΠΑ, ήταν υπόθεση των δημοσιογράφων!

«Είχα ενημερώσει ότι θα έρθω στην Αθήνα τη Δευτέρα το βράδυ. Για κάποιο λόγο με συνέλαβαν και θα έρθω Κυριακή». Ερωτηθείς για το πού έγινε η σύλληψη, ο κ. Φιλιππίδης απάντησε ότι συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη, όπου βρισκόταν όλες αυτές τις μέρες. Πρόσθεσε ότι δεν κρυβόταν στην Τουρκία, αλλά ότι είχε νοικιάσει ξενοδοχείο με το όνομά του και τις κάρτες του.

«Επειδή συνήθως πάω Αμερική, ήταν υπόθεση των δημοσιογράφων ότι πήγα Αμερική. Το ταξίδι μου ήταν στη Μέση Ανατολή, προς Ντουμπάι και Μανίλα και τα ακύρωσα», είπε ο κ. Φιλιππίδης. 

Ανοίγει ο κύκλος των απολογιών τη Δευτέρα

 

Μετά τη σύλληψη του Άγγελου Φιλιππίδη έχουν εκτελεστεί τα πέντε από τα επτά εντάλματα για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και από τη Δευτέρα ανοίγει ο κύκλος των απολογιών

Πρώτος στον ανακριτή θα εμφανιστεί ο Μάριος Βαρότσης, την Τρίτη στις 10:00 θα απολογηθεί ο Δημήτρης Κοντομηνάς και την Τετάρτη ο Χαράλαμπος Γιαγκούδης

Ποια είναι η φυλακή Μελτεπέ

Σημειώνεται πως στο σωφρονιστικό ίδρυμα του Μαλτεπέ βρίσκονται μεταξύ των κρατουμένων και πολλοί Τούρκοι πολίτες και παιδιά κουρδικής καταγωγής,  οι οποίοι έχουν φυλακιστεί ως τρομοκράτες, βάσει τους αντιτρομοκρατικού νόμου που ισχύει στην Τουρκία, με πολλές οργανώσεις να έχουν διαμαρτυρηθεί για βασανιστήρια σε βάρος των κρατουμένων από Τούρκους στρατιώτες.

Οι φυλακές έχουν γίνει γνωστές για τις νυχτερινές εφόδους των φυλάκων στα κελιά των κρατουμένων, οι οποίες, όπως καταγγέλλουν νεαροί Κούρδοι που φιλοξενούνται στις φυλακές επαναλαμβάνονται κατά συχνά χρονικά διαστήματα.