Ανοίγει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο κύκλος των απολογιών για τα επισφαλή δάνεια του Τ.Τ., καθώς έπειτα από τη σύλληψη Φιλιππίδη, έχουν εκτελεστεί τα πέντε από τα επτά εντάλματα που έχουν εκδοθεί για την υπόθεση. 

Πρώτος στον ανακριτή θα εμφανιστεί ο Μάριος Βαρότσης, την Τρίτη στις 10:00 θα απολογηθεί ο Δημήτρης Κοντομηνάς και την Τετάρτη ο Χαράλαμπος Γιαγκούδης. 

Ο πρώην διοικητής του Τ.Τ., που συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής στην Κωνσταντινούπολη, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega,  χαρακτήρισε το πόρισμα της εισαγγελέως Διαφθοράς, Πόπης Παπανδρέου, «διάτρητο», υποστηρίζοντας ότι «δεν υπάρχει στην ουσία θέμα» και προσέθεσε: 

«Από την πρώτη ημέρα ήμουν στην Κωνσταντινούπολη, είχα πάρει την Ολυμπιακή, ελληνική εταιρεία, και ήρθα στην Τουρκία. Δεν είχα κρύψει καμία κίνηση. Θα πήγαινα μετά στο Ντουμπάι και στη Μανίλα. Όταν βγήκαν τα εντάλματα, παρέτεινα την παραμονή μου στο ίδιο ξενοδοχείο για τέσσερις ημέρες, προσπάθησα και έφερα κάποιους ανθρώπους από το Ντουμπάι και έκανα ραντεβού, ακύρωσα τη Μανίλα, και υπήρχε και ένα τελευταίο ραντεβού για τη Δευτέρα, προκειμένου να έρθω τη Δευτέρα το απόγευμα, που είχα κλείσει και το εισιτήριο».

Παράλληλα, όπως είπε τα περί ταξιδιού στις ΗΠΑ ήταν εφεύρεση των δημοσιογράφων: 

«Εγώ δεν είπα ποτέ ότι ήμουν στην Αμερική. Αυτό υπέθεταν οι δημοσιογράφοι, γιατί τα συνήθη ταξίδια μου είναι στην Αμερική. Εγώ το αεροπλάνο που είχα πάρει από την Ελλάδα ήταν προς την Κωνσταντινούπολη στις 3 του μηνός και δεν υπήρχε κανένα θέμα Αμερικής. Το ταξίδι ήταν προς την άλλη πλευρά. Αλλά δεν είχα και κανέναν λόγο να εξηγώ πού είμαι και πώς είμαι, γιατί αποτελεί και λίγο πρόκληση. Εφόσον επρόκειτο να γυρίσω ούτως ή άλλως πολύ σύντομα. Τα εντάλματα χρεωθήκαν Τετάρτη, εγώ Δευτέρα θα ήμουν Αθήνα».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Φιλιππίδης θα παραμείνει κρατούμενος στις φυλακές Μαλτεπέ, έως ότου εκδοθεί στη χώρα μας, μία διαδικασία που υπολογίζεται ότι μπορεί να διαρκέσει από δύο έως σαράντα ημέρες. 

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη σύλληψη του κ. Φιλιππίδη στο ξενοδοχείο στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκαν στην κατοχή του, στο δωμάτιο όπου διέμενε:

311 λίρες Τουρκίας,

5.615 ευρώ,

1.005 λίρες Αγγλίας,

18.090 δολάρια Χονγκ – Κονγκ,

220 φράγκα Ελβετίας,

1.514 δολάρια ΗΠΑ,

δύο κινητά τηλέφωνα κι ένα usb 2 GB,

μπλοκ επιταγών και κάρτες τραπεζών,

άδεια παραμονής στην Ελβετία και άδειες ικανότητας οδήγησης αλλοδαπών Αρχών

δύο διαβατήρια ελληνικών Αρχών, εκ των οποίων το ένα είχε λήξει και διάφορα έγγραφα