«Η καινοτομία μπορεί να ανθήσει ακόμα και στις δυσκολότερες περιόδους» γράφουν για την Ελλάδα οι New York Times οι οποίοι συμπεριέλαβαν την Αθήνα στα 52 μέρη που πρέπει κάποιος να επισκεφθεί το 2014

Μάλιστα το δημοσίευμα κάνει λόγο για την πόλη που «επιστρέφει» μετά την οικονομική κρίση.

Μαζί με την Αθήνα τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές επιλογές της εφημερίδας αποτελούν οι ακτές της Αλβανίας, το Ρόντερνταμ, η Φρανκφούρτη, η Σκωτία, το Γιόρκσαϊρ στη Βρετανία, το Βατικανό, τα Χάιλαντς στην Ισλανδία, η Ουμέα στη Σουηδία, η πόλη Άντερματ στην Ελβετία, ο Αρκτικός Κύκλος, η πόλη Σουμπότιτσα στη Σερβία, το Έλσινορ στη Δανία, το βρετανικό Κάρτμελ, η Βιέννη και η πόλη Βαραζντίν στην Κροατία.

Ο συντάκτης του αφιερώματος γράφει για την Αθήνα

«Η καινοτομία μπορεί να ανθίσει ακόμα και στις δυσκολότερες περιόδους. Το βασικό παράδειγμα είναι η αρχαία πρωτεύουσα της Ελλάδας, η οποία χτυπήθηκε από την παγκόσμια οικονομική κρίση και όμως εμφανίζει αλλαγές σε παλιά και νέα αξιοθέατα. Πρώτα τα παλιά: Στην Ακρόπολη, οι διάσημες Καρυάτιδες εξακολουθούν να αποκαθίστανται το 2014, με τη διαδικασία να επιβλέπεται από το Μουσείο της Ακρόπολης. Και μετά τα καινούργια: Το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης που ανοίγει την άνοιξη. Αναγγένηση ζουν και οι γειτονιές, όπως το Μοναστηράκι και ο Κεραμεικός-Μεταξουργείο. Η τελευταία περιοχή, μάλιστα, θα πρωταγωνιστήσει το 2015 με την εκδήλωση ReMap που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια. Οι τουρίστες θα έχουν μια νέα επιλογή μέχρι το καλοκαίρι οπότε και έχουν προγραμματιστεί τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Emporikon Hotel στην Αιόλου, ενός δρόμου που φιλοξενεί μια σειρά νέων επιλογών για φαγητό».