Για προειλημμένες αποφάσεις της Δικαιοσύνης έκανε λόγο ο συνήγορος υπεράσπισης του Στάθη Μπούκουρα. «Γίνεται πολιτική μέσα από τη Δικαιοσύνη», τόνισε, στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1, ο Αλέξης Κούγιας.

Όπως τόνισε ο κ. Κούγιας «απεδείχθη από τις καταθέσεις ότι στον σύνδεσμο Χρυσή Αυγή ο Στάθης Μπούκουρας δεν έχει καμία κομματική θέση. Δεν είναι στέλεχος του κομματικού μηχανισμού και δεν υπήρξε μέλος αλλά ήταν συνεργαζόμενος». 

Ανέφερε ακόμη ότι δεν υπάρχουν κατηγορίες σε βάρος του εκτός της προσωπικής αντιπαράθεσης με τον δήμαρχο Κορίνθου. «Ο κ. Μπούκουρας διεκδίκησε και πήρε μεγάλο ποσοστό. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο εναντίον του εκτός της αντιπαράθεσης με τον δήμαρχο», είπε. Και πρόσθεσε: «Υπάρχουν μηνύσεις κατά του δημάρχου από τον κ. Μπούκουρα». 

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του αναφέρθηκε στο τι τον έκανε να αναλάβει την υπεράσπισή του, λέγοντας: «Όταν μου ανατέθηκε η υπόθεση, είπα στον πελάτη μου ότι εκ πεποιθήσεως δεν είμαι ναζιστής. Του είπα ότι εάν έχεις κάνει μία επίθεση, δεν μπορώ να δεχτώ την υπεράσπισή σου. Μελέτησα τη δικογραφία, βρήκα φιλανθρωπική δράση πέραν της βουλευτικής».

Καταλήγοντας ο κ. Κούγιας ανέφερε ότι «δεν θα κάνω πολιτικό λόγο. Είναι προειλημμένες αποφάσεις. Πρώτη φορά βλέπω στην δικαιοσύνη να εμπλέκεται η πολιτική. Δε θα πάρω θέση για τους υπόλοιπους. Υπάρχουν μέσα κατηγορούμενοι στη δικογραφία που δικαίως κατηγορούνται». Και εξήγησε ότι κάποιοι θέλουν να κερδίσουν ψήφους από τις διώξεις που γίνονται στη Χρυσή Αυγή και γι’ αυτό εμπλέκεται η πολιτική.