current views are: 2

13 Ιανουαρίου 2014
Δημοσίευση13:42

Ελεύθερος με όρους ο Βαρότσης – Σε εξέλιξη η έκδοση του Άγγελου Φιλιππίδη

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία έκδοσης του κατηγορούμενου στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελου Φιλιππίδη, ο οποίος συνελήφθη με διεθνές ένταλμα και κρατείται στις φυλακές της Τουρκίας.

Δημοσίευση 13:42’
αρθρο-newpost

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία έκδοσης του κατηγορούμενου στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελου Φιλιππίδη, ο οποίος συνελήφθη με διεθνές ένταλμα και κρατείται στις φυλακές της Τουρκίας.

Ρεπορτάζ: Έλενα Σιάνου

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Μάριος Βαρότσης έπειτα από τη μαραθώνια απολογία του, ενώ δρομολογείται η έκδοση του πρώην διοικητή του Τ.Τ., Άγγελου Φιλιππίδη ο οποίος συνελήφθη με διεθνές ένταλμα και κρατείται στις φυλακές της Τουρκίας.

Στον κ. Βαρότση επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 300.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και η υποχρέωση να εμφανίζεται δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

Ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κατέθεσε και απολογητικό υπόμνημα για τις κατηγορίες της απιστίας και της συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
 
Ο ίδιος φέρεται σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα να έχει συστήσει μαζί με τον Άγγελο Φιλιππίδη την εταιρία Master Holdings AD με έδρα στο Μαυροβούνιο και αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών.

Αύριο αναμένεται να απολογηθεί, ενδεχομένως και από την ιδιωτική κλινική όπου νοσηλεύεται, ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, ενώ τις επόμενες ημέρες θα βρεθούν ενώπιον του ανακριτή οι υψηλόβαθμοι υπάλληλοι του ΤΤ Χαράλαμπος Γιαγκούδης και Φωτεινή Κρέστα.

Ασύλληπτοι παραμένουν ο επιχειρηματίας Κυριάκος Γριβέας και η σύζυγός του, Αναστασία Βάτσικα, για τους οποίους έχουν εκδοθεί εντάλματα από τον ανακριτή.

Σε εξέλιξη η έκδοση Φιλιππίδη, επίσπευση ζητεί ο συνήγορός του

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη είναι η διαδικασία λεκδοσης του πρώην διοικητή του Τ.Τ. Άγγελου Φιλιππίδη, ο συνήγορος του οποίου ζητά επίσπευση των σχετικών διαδικασιών.

Συγκεκριμένα, η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών έστειλε στο υπουργείο Δικαιοσύνης τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση του κ. Φιλιππίδη και αυτό με τη σειρά του τα αποστέλλει στο υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να μεταφραστούν στην τουρκική γλώσσα.

Στη συνέχεια, τα έγγραφα θα επιστραφούν στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο θα τα διαβιβάσει στις δικαστικές Αρχές της γειτονικής χώρας, προκειμένου να εκτελεστεί η δικαστική απόφαση για την έκδοση στην Ελλάδα.

Ο συνήγορος του κ. Φιλιππίδη Αθανάσιος Βαρλάμης ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών για την έκδοση με έγγραφη αίτηση, που υπέβαλε στον αρμόδιο Εισαγγελέα Εκδόσεων Ιωάννη Αγγελή.

Ο κ. Βαρλάμης προσκόμισε στον εισαγγελέα Εφετών ολόκληρο το ιστορικό της υπόθεσης και το εισιτήριο επιστροφής στην Ελλάδα, που είχε εκδώσει ο εντολέας του πριν να συλληφθεί στην Κωνσταντινούπολη.

Παράλληλα τού δήλωσε εγγράφως, προκειμένου να ενημερωθεί ο τούρκος εισαγγελέας, ότι ο κ. Φιλιππίδης παραιτείται κάθε ένδικου δικαιώματος που έχει, ώστε να ολοκληρωθούν ταχύτερα οι διαδικασίες.


σχετικα αρθρα