Ρεπορτάζ: Έλενα Σιάνου

Διαφωνία ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελέα, προέκυψε ως προς την προσωρινή κράτηση, ή μη, του επιχειρηματία, Δημήτρη Κοντομηνά -που νοσηλεύεται σε ιδιωτική κλινική- για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του ΤΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρμόδια εισαγγελέας, Πόπη Παπανδρέου, ζήτησε να κρατηθεί ο επιχειρηματίας, ενώ ο ανακριτής της υπόθεσης, Γιώργος Ανδρεάδης, είχε την άποψη ότι στον κ. Κοντομηνά πρέπει να επιβληθούν χρηματική εγγύηση 5 εκατομμυρίων ευρώ (σσ. ποσό που δεν έχει επιβληθεί στο παρελθόν, σε ανάλογη υπόθεση) και οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα.

Τη διαφωνία οφείλει να κρίνει εντός 24ωρου το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, κάτι που, τελικά θα γίνει την Τετάρτη.

Νωρίτερα, ο κ. Κοντομηνάς έδωσε την απολογία του από την ιδιωτική κλινική όπου νοσηλεύεται.

Εκεί μετέβησαν το πρωί ο ανακριτής της υπόθεσης Γ. Ανδρεάδης, καθώς και η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις.

Ο κ. Κοντομηνάς, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος από την περασμένη εβδομάδαμ κατηγορείται για άμεση συνέργεια σε απιστία, απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Σημειώνεται ότι η κατηγορία της απάτης έχει απαγγελθεί με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.

Η απολογία του επιχειρηματία, ο οποίος παρέδωσε στον ανακριτή ένα απολογητικο υπόμνημα 100 σελίδων και ένα 20 σελίδων, διήρκεσε περίπου δυόμισι ώρες αν και ο ίδιος σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε να απαντήσει στα περισσότερα ερωτήματα του ανακριτή παρά μόνο σε δύο- τρία.

Υπενθυμίζεται ότι χθες απολογήθηκε στον ανακριτή το στέλεχος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Μάριος Βαρότσης, ο οποίος με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 300.000 ευρώ, ενώ του επιβλήθηκαν και οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Σημειώνεται ότι ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων και χρηματική εγγύηση 10 χιλιάδων ευρώ αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή το πρώην στέλεχος της τράπεζας Χαράλαμπος Γιαγκούδης.