Αυτά είναι τα πλοία που μεταφέρουν τα χημικά όπλα της Συρίας (Φωτό και βίντεο)

Αυτά είναι τα πλοία που μεταφέρουν τα χημικά όπλα της Συρίας (Φωτό και βίντεο)

Μια ολόκληρη επιχείρηση έχει στηθεί τις τελευταίες ημέρες από τον ΟΗΕ με την συνδρομή αρκετών κρατών, προκειμένου να μεταφερθούν και να καταστραφούν τα χημικά όπλα της Συρίας

Η επιχείρηση έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές ημέρες και συγκεκριμένα από τις αρχές τις χρονιάς όπου δύο μεταγωγικά πλοία το “ARK Futura” με σημαία Δανίας και το “ΤΑΙΚΟ” με σημαία Νορβηγίας, μετέβηκαν στον Λιμάνι της Λατάκια της Συρίας με σκοπό να φορτωθούν τα χημικά. 

Τα πλοία έφτασαν στο λιμάνι με άκρα μυστικότητα, αφού από τις προηγούμενες ημέρες είχαν κλείσει το σύστημα δορυφορικού εντοπισμού, γνωστό και ως AIS, σαφώς για ευνόητους λόγους, αφού η επιχείρηση, αλλά κυρίως το σημείο που θα γίνει η καταστροφή τους πρέπει να παραμείνει μυστικό. 

Αφού φορτώθηκαν τα δύο πλοία στην συνέχεια έφυγαν με την συνοδεία πλοίων του ΟΗΕ, στην αρχή με κατεύθυνση προς την Κύπρο, ενώ αυτήν την ώρα είναι αγνώστο το που θα γίνει η καταστροφή του φορτίου τους. 

Σύμφωνα με το BBC, το κομβόι θα μεταφέρει στο επικίνδυνο φορτίο στην Ιταλία, όπου θα γίνει μεταφόρτωση στο Αμερικάνικό Motor Vessel “Cape Ray”, το οποίο διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό για την καταστροφή των χημικών με την μέθοδο της υδρόλυσης. 

 

Πηγή: flashnews.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο