Έναν 30χρονο αλλοδαπό, μέλος εγκληματικής ομάδας, που μετέφερε στην καρότσα της νταλίκας του 15 μη νόμιμους μετανάστες, συνέλαβαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, ύστερα από έλεγχο στην Εγνατία οδό, στο ύψος των διοδίων Πολύμυλου Κοζάνης.

Εναντίον του 30χρονου και έξι ακόμη ατόμων σχηματίσθηκε δικογραφία διότι επιχείρησαν να διευκολύνουν, παράνομα, την έξοδο των 15 μη νόμιμων μεταναστών από την ελληνική επικράτεια.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι η καρότσα του οχήματος έφερε σφραγίδα τελωνείου, το σύρμα της οποίας ήταν παραβιασμένο και επιμελώς επανασυνδεμένο, προκειμένου να παραπλανηθούν οι ελεγκτικές Αρχές.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι αλλοδαποί, με τη βοήθεια μελών του κυκλώματος, αρχικά μετέβησαν σιδηροδρομικώς από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, όπου διέμειναν προσωρινά, ενώ τελικός προορισμός τους ήταν η Ιταλία, μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, συγγενικά πρόσωπα των μεταναστών επρόκειτο να καταβάλουν το χρηματικό ποσό των περίπου 2000 ευρώ για τον καθένα, γεγονός που σημαίνει ότι τα μέλη του κυκλώματος θα αποκόμιζαν κέρδη άνω των 30.000 ευρώ.

Εκτός της νταλίκας, οι αρμόδιες αρχές κατέσχεσαν επίσης το ποσό των 1850 ευρώ και 970.000 ριάλ Ιράν, δύο κινητά τηλέφωνα και δύο συσκευές πλοήγησης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των υπόλοιπων μελών του κυκλώματος.