Δύο off shore εταιρείες στην Κύπρο που φαίνεται να ανήκουν σε στέλεχος της Χρυσής Αυγής το οποίο σχετίζεται με τα οικονομικά του κόμματος έχουν εντοπίσει, σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ. Από τον μέχρι στιγμής έλεγχο εντοπίσθηκαν 150.000 ευρώ σε λογαριασμό του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού ο οποίος δήλωνε άνεργος.
 
Τα ευρήματα αυτά δίνουν μία νέα διάσταση στην έρευνα του ΣΔΟΕ για τις συναλλαγές και τις πηγές χρηματοδότησης του ακροδεξιού κόμματος που ξεκίνησε το περασμένο φθινόπωρο, μετά τη δολοφονία του 35χρονου Παύλου Φύσσα και στη συνέχεια της σχετικής δικαστικής έρευνας.
 
Οι υπεράκτιες εταιρείες στην Κύπρο εμφανίζεται να ανήκουν σε πρώην ασφαλιστή που συμμετέχει στη διαχείριση του ταμείου του κόμματος, μαζί με ένα άλλο συγγενικό του πρόσωπο. Οι εταιρείες αυτές φέρεται να έχουν συσταθεί το 2004 προτού ο ασφαλιστής εμπλακεί στη δράση της Χρυσής Αυγής και έχει ζητηθεί να διαπιστωθεί σε ποιες συναλλαγές προχωρούσε τα τελευταία χρόνια.
 
Όσον αφορά τα χρήματα που βρέθηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό του Ι. Λαγού, στελέχη του υπουργείου Οικονομικών υπενθύμιζαν ότι στο πρόσφατο πόθεν έσχες του δήλωνε ότι έχει στην κατοχή του ένα και μοναδικό ακίνητο 50 τ.μ., ενώ οι καταθέσεις στην τράπεζα δεν ξεπερνούν τα 7 ευρώ... Από την πλευρά του βουλευτή διατυπώνεται η άποψη ότι το ποσό αυτό των 150.000 ευρώ προέρχονται από κληρονομιά που έλαβε το 2005.
 
Ο έλεγχος στα οικονομικά της Χρυσής Αυγής αλλά και στους τραπεζικούς λογαριασμούς περίπου 35 στελεχών της συνεχίζεται.