current views are: 1

14 Ιανουαρίου 2014
Δημοσίευση11:46

Εισαγγελική έφοδος στο δήμο Πύργου για τα σκουπίδια

Το αρχείο του τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Πύργου, κατασχέθηκε από τις αρμόδιες αρχές το πρωί της Δευτέρας, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού. 

Δημοσίευση 11:46’
αρθρο-newpost

Το αρχείο του τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Πύργου, κατασχέθηκε από τις αρμόδιες αρχές το πρωί της Δευτέρας, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού. 

Το αρχείο του τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Πύργου, κατασχέθηκε από τις αρμόδιες αρχές το πρωί της Δευτέρας, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού.

Την ίδια στιγμή απολογήθηκε ο ένας από τους έξι κατηγορουμένους για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την ρύπανση και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, στην Ανακρίτρια Πύργου, ενώ σήμερα, Τρίτη, απολογούνται οι άλλοι πέντε εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Ένα αντίγραφο σύμβασης το οποίο δεν έφερε την υπογραφή του εργολάβου, αλλά μόνο αυτήν του αντιδημάρχου Βασίλη Παναγόπουλου και βρέθηκε στα έγγραφα που κατασχέθηκαν στο σπίτι και την επιχείρηση του εργολάβου, αποτέλεσε την αιτία της έρευνας στις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου Πύργου. 

Κύκλοι της δημοτικής αρχής ανέφεραν πως επρόκειτο για το έγγραφο μιας σύμβασης που ουδέποτε ενεργοποιήθηκε, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο εργολάβος είχε υπογράψει υπεύθυνη δήλωση άρνησης υπογραφής της σύμβασης.

Η Εισαγγελική Λειτουργός που ήταν επικεφαλής της έρευνας στο κτίριο υπηρεσιών του δημαρχείου, αφού μίλησε με τους αρμόδιους στην υπηρεσία, ζήτησε να κατασχεθεί για να ελεγχθεί το αρχείο της υπηρεσίας για σχετικά με την υπόθεση έγγραφα και φυσικά να εντοπιστεί και το πρωτότυπο έγγραφο της σύμβασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δασάρχης Πύργου, έλαβε εντολή από τις δικαστικές αρχές να πραγματοποιήσει διερευνητικές τομές σε σημεία όπου φέρονται οι κατηγορούμενοι να έχουν θάψει σκουπίδια σε δασικές εκτάσεις. Από την αυτοψία που έγινε εντοπίστηκαν σκουπίδια στην περιοχή του οροπεδίου της Φολόης, που ως γνωστόν πρόκειται για προστατευόμενη περιοχή από τη συνθήκη Natura 2000

Ο Δασάρχης θα συντάξει την αναφορά του και θα την καταθέσει στην Εισαγγελία Ηλείας, για να προστεθεί στο φάκελο της δικογραφίας.


σχετικα αρθρα