Τη σύμβαση για ένα νέο έργο που αφορά στην αντιπλημμυρική προστασία της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων υπέγραψε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 150.000 ευρώ και υλοποιείται με πόρους ΚΑΠ Π.Ε. Τρικάλων. Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Με τα αντιπλυμμυρικά έργα επιτυγχάνουμε δυο στόχους: Αφενός την προστασία οικισμών και καλλιεργειών της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και αφετέρου την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, παρεμβαίνοντας ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων που ταλαιπωρούν τις περιοχές αυτές. Ταυτόχρονα, προστατεύουμε το περιβάλλον και δίνουμε λύση σε ένα υπαρκτό πρόβλημα, έτσι ώστε να μην επαναληφθούν πλημμυρικά φαινόμενα του παρελθόντος».

Το έργο «Βελτίωση – συντήρηση – καθαρισμός (περιβαλλοντική προστασία) ποταμών Τρικάλων – αντιπλημμυρική προστασία εργολαβία 2013», είναι προϋπολογισμού 150.000,00 €. Αντικείμενο του είναι η εκτέλεση εργασιών για την αντιπλημμυρική προστασία σε ποταμούς και χείμαρρους του νομού Τρικάλων.

Προβλέπεται να ενισχυθούν με συρματοκυλίνδρους οι όχθεις των ποταμών και χειμάρρων:

● Χείμαρρος «Παλαιοχωρίτης» στην περιοχή Παλαιοχωρίου Δήμου

Καλαμπάκας, ποταμός Μαλακασιώτης στην περιοχή Μαλακασίου Δήμου

Καλαμπάκας, χείμαρρος στα όρια του οικισμού Ξηροκάμπου Δήμου

Καλαμπάκας.

● Οποιαδήποτε άλλη θέση, όπου κριθεί απαραίτητο, εντός των ορίων του Νομού.