Στους δρόμους της Ξάνθης ξεχύθηκαν από νωρίς το πρωί της Τρίτης υπάλληλοι του Δήμου, οι οποίοι με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου αναλαμβάνουν την επιτήρηση της ελεγχόμενης στάθμευσης των οχημάτων. 

Πρόκειται για αρμοδιότητα που μέχρι πρότινος άνηκε στη Δημοτική Αστυνομία, η οποία έχει καταργηθεί, ωστόσο ο Δήμος διατήρησε την επίβλεψε της ελεγχόμενης στάθμευσης και πλέον αυτή εφαρμόζεται στην πράξη. 

Οδηγοί οι οποίοι είχαν παρκάρει τα οχήματά τους σε χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης χωρίς ωστόσο να καταβάλουν το αντίστοιχο αντίτιμο, εκδίδοντας το σχετικό παραστατικό από τα ειδικά μηχανήματα του Δήμου, αντίκρισαν το πρωί της Τρίτης ειδοποιητήρια με τα οποία τους ζητείτο είτε να απομακρύνουν τα αυτοκίνητά τους είτε να καταβάλουν το σχετικό αντίτιμο. 

«Σας πληροφορούμε ότι το αυτοκίνητό σας βρέθηκε σταθμευμένο την παραπάνω ώρα. Έχετε περιθώριο δεκαπέντε λεπτά για την έκδοση εισιτηρίου εφόσον είστε σε διαγραμμισμένη θέση στάθμευσης ή την άμεση απομάκρυνσή του εφόσον είστε παράνομα σταθμευμένος ή σε μόνιμων κατοίκων, προκειμένου να αποφύγετε την επιβολή προστίμου» αναγραφόταν επάνω στα ειδοποιητήρια τα οποία άφηναν οι υπάλληλοι στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων, με αρκετούς εκ των οδηγών να μένουν κυριολεκτικά έκπληκτοι, καθώς όπως σημειώνουν δεν είχαν ενημερωθεί για αυτή την εξέλιξη. 

Ωστόσο όπως γίνεται γνωστό σε πρώτη φάση δεν επιβάλλονται πρόστιμα, αλλά στόχος είναι η κινητοποίηση των οδηγών για την έκδοση των σχετικών εισιτηρίων και την καταβολή των χρημάτων για τη χρήση του χώρου. 

Το ωράριο λειτουργίας του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης, όπως αυτό έχει καθοριστεί με την αριθμ.37/2000 προγενέστερη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έχει ως εξής: Δευτέρα έως Σάββατο: 8.30 – 14.30, επιπλέον Τρίτη και Πέμπτη: 17.00 – 20.30 (εξαιρούνται οι αργίες και ο χώρος του παζαριού για την ημέρα του Σαββάτου).

TAGS