Στα ίχνη ενός 56χρονου που λήστεψε τέλη Δεκέμβρη τράπεζα και αποπειράθηκε να ληστέψει μια άλλη αρχές Ιανουαρίου έφτασαν αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη. Ο δράστης χρησιμοποιούσε πατερίστες για να κάνει τις ληστείες.

Ειδικότερα, εξιχνιάστηκαν μετά από έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης περιπτώσεις απόπειρας ληστείας και ληστείας, που έγιναν τέλη Δεκεμβρίου του 2013 και αρχές Ιανουαρίου του 2014, σε βάρος τραπεζικών υποκαταστημάτων στις περιοχές Σίνδου και Διαβατών, αντίστοιχα.

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 56χρονος Έλληνας, ο οποίος συνελήφθη χθες το πρωί. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε χώρο εργασίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο καραμπίνες, εκ των οποίων η μία προσαρμοσμένη σε πατερίτσα, για τις οποίες δεν πληρούνταν οι όροι ασφαλούς φύλαξης.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την επεξεργασία των συγκεντρωθέντων στοιχείων, στις 30-12-2013 ο 56χρονος μετέβη στη ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου με ΙΧΕ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του και αφού εισήλθε σε τραπεζικό υποκατάστημα της περιοχής, με την απειλή καραμπίνας που είχε προσαρμόσει σε πατερίτσα που έφερε μαζί του, ζήτησε από τον Διευθυντή του καταστήματος να του παραδώσει χρηματικό ποσό από το χρηματοκιβώτιο. Ο δράστης αποχώρησε άπραγος, έπειτα από ενημέρωσή του για τη χρονοκαθυστέρηση κατά τη διάνοιξη του χρηματοκιβωτίου.

Ακολουθώντας την ίδια μεθοδολογία, πρωινές ώρες της 03-01-2014, ο 56χρονος, μετέβη με το όχημά του στα Διαβατά Θεσσαλονίκης και αφού εισήλθε σε τραπεζικό υποκατάστημα της περιοχής, με την απειλή της προσαρμοσμένης στην πατερίτσα, καραμπίνας, αφαίρεσε από ταμείο 12.605 ευρώ.

Κατασχέθηκαν τα δύο όπλα, καθώς και το ΙΧΕ αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε για τη προσέγγιση των στόχων του και τη διαφυγή του.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία κατ’ εξακολούθηση και παράβαση του Νόμου περί όπλων και θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.