Δεδομένο θεωρείται πλέον για την Αντιτρομοκρατική το ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός όχι μόνο βρίσκεται στην Αθήνα, αλλά έχει βρει… κρησφύγετο χάρη σε άτομο που σχετίζεται με τους Πυρήνες. Το… πάζλ επιχειρεί να συνθέσει η Αντιτρομοκρατική μέσω τις έρευνας σε κλήσεις του Χριστόδουλου Ξηρού και φαίνεται ότι τα κομμάτια 17Ν και Πυρήνες «συνδέονται». 

Διόλου τυχαία μόλις χτες στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής βρέθηκε ο πατέρας δυο εκ των κατηγορούμενων για συμμετοχή σε οργανώσεις του αντάρτικου πόλης προκείμενου να εξηγήσει το τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον Χριστόδουλο Ξηρό την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, όταν βγήκε με άδεια από τις φύλακες Κορυδαλλού

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, το τηλεφώνημα έγινε για να ανταλλάξουν ευχές και κράτησε ελάχιστα δευτερόλεπτα, ενώ η γνωριμία του με τον Χριστόδουλο Ξηρό είχε γίνει στα επισκεπτήρια των φυλάκων Κορυδαλλού. 

Οι καταθέσεις πάντως φιλικών και συγγενικών προσώπων του Ξηρού συνεχίζονται ενώ τα τηλεφωνήματα του «Μανώλη» της 17Ν δεν φαίνεται κατά τα άλλα να έδωσαν σημαντικά στοιχεία στους αστυνομικούς, καθώς ο Χριστόδουλος Ξηρός γνώριζε τις διαδικασίες που θα ακολουθούσαν και πρόσεχε τα νώτα του. 

Την ίδια ώρα, η ΕΛ.ΑΣ. παραμένει σε εγρήγορση υπό το φόβο ζυμώσεων για νέες συμπράξεις στο χώρο της τρομοκρατίας και νέο χτύπημα.  

ΑΝ. ΓΑΛ.