Προσωρινά κρατούμενη κρίθηκε μετά την απολογία της η 54χρονη αθίγγανη από την Κω η οποία συνελήφθη να μεταφέρει στο νησί περισσότερα από τρία κιλά χασίς

Η ίδια απολογούμενη δήλωσε ότι δέχτηκε να μεταφέρει τη τσάντα, διότι της είπαν ότι περιέχει … λιβάνια! 

Όπως είναι γνωστό, η σύλληψη της 54χρονης αποτελεί επιτυχία των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Κω και έγινε στις 9 Ιανουαρίου 2014 το πρωί, λίγα μόλις λεπτά αφότου η αθίγγανη είχε αποβιβαστεί από το πλοίο της γραμμής που την είχε μεταφέρει στο νησί. 

Μετά τον εντοπισμό των ναρκωτικών, σε βάρος της 54χρονης ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και προχθές συνοδευόμενη από το δικηγόρο της κ. Μιχάλη Κώστογλου προσήχθη ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αθίγγανη αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως αυτές της αποδίδονται και ισχυρίστηκε πως μερικές μέρες πριν την σύλληψή της είχε μεταβεί στην Αθήνα προκειμένου να διευθετήσει μαζί με τον αδελφό της προσωπικό ζήτημα που αφορούσε τη μητέρα τους. 

Συγκεκριμένα, η ίδια είπε πως η μητέρα της έπρεπε να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο στην πρωτεύουσα καθώς αντιμετωπίζει σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα και έτσι στις 6 Ιανουαρίου πήγε και εκείνη εκεί για να το τακτοποιήσουν από κοινού. Όταν ήρθε η ώρα για να επιστρέψει στην Κω, πήγε στο λιμάνι του Πειραιά για να πάρει το πλοίο. Στο μουράγιο συνάντησε έναν ομόφυλό της ο οποίος της σύστησε έναν αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής. 

Ο τελευταίος της ζήτησε να του κάνει την χάρη να μεταφέρει στην Κω μία τσάντα την οποία θα παρέδιδε σε συγκεκριμένο σημείο στην πόλη της Κω, σε συγκεκριμένο άνθρωπο. Ο Αλβανός της είπε πως η τσάντα περιείχε … λιβάνια, και πως για την εξυπηρέτηση που του έκανε θα της έδινε και ένα μικρό χαρτζιλίκι. 

Η 54χρονη πήρε πράγματι την τσάντα, την οποία άφησε κάτω στο αμπάρι του πλοίου και όταν έφθασε στην Κω, μαζί με τα άλλα πράγματά της, μπήκε σε ταξί (όπως της είχε υποδείξει ο αλλοδαπός) προκειμένου να πάει στο συγκεκριμένο σημείο για να συναντήσει τον άνθρωπο που θα έκανε την παράδοση. Ωστόσο αυτό δεν έγινε καθώς οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν την 54χρονη και την συνέλαβαν. 

Η αθίγγανη η οποία δεν διαθέτει ούτε ταυτότητα, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη και πήρε το δρόμο για τις φυλακές. 

Υπενθυμίζεται πως η σύλληψη της 54χρονης έγινε όταν οι αστυνομικοί σε στοχευμένο έλεγχο που της έκαναν διαπίστωσαν ότι μετέφερε μέσα στις αποσκευές της τέσσερις συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 3 κιλών και 96 γραμμαρίων.