Ο Καλλικράτης καθυστερεί την καταβολή των επιδομάτων πρόνοιας στον Νομό Αχαΐας και σύμφωνα με πληροφορίες οι δικαιούχοι θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τις 24 Μαρτίου.

Όπως διαβεβαιώνουν οι αρμόδιοι φορείς, από αυτή την ημερομηνία θα αρχίσει η εκ νέου καταβολή των οφειλομένων, ενώ η μεγάλη καθυστέρηση που δημιούργησε πρόβλημα επιβίωσης σε χιλιάδες συμπολίτες μας που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, οφείλεται στην καθυστερημένη διεκπεραίωση λόγω Καλλικράτη, των γραφειοκρατικών διαδικασιών από το υπουργείο Εσωτερικών.

 Επίσης υπενθυμίζεται ότι μόλις στις 28 Φεβρουαρίου, ο Υφυπουργός Γιώργος Ντόλιος απέστειλε το προσχέδιο σύμβασης στο Δήμο της Πάτρας, μαζί με τους κωδικούς που περιέχουν τα χρήματα.

Ο Δήμος απαντά πως έχει προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε αμέσως μόλις εκταμιευτεί το κονδύλι, να καταβληθούν τα επιδόματα στους σχεδόν 10.000 δικαιούχους ολόκληρου του νομού Αχαΐας, ενώ είναι σε επικοινωνία και με τα ΕΛΤΑ, ώστε να μην υπάρξει νέα καθυστέρηση στην διανομή.

Ενώ σήμερα ακούστηκαν και οι πρώτες φωνές έντονης αντίδρασης, που μεταξύ άλλων προτείνουν την δυναμική παράσταση των δικαιούχων την Παρασκευή με κατάληψη του κτιρίου των ΕΛΤΑ στην οδό Ζαΐμη.