current views are: 1

15 Ιανουαρίου 2014
Δημοσίευση15:13

Ο Καραμολέγκος έπεισε τον απαγωγέα να παραδοθεί – Συνελήφθησαν δύο άτομα

Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση απαγωγής του γνωστού επιχειρηματία, Μανώλη Καραμολέγκου, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του. Μέχρι στιγμής, στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται δύο από τους δράστες, ενώ διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων.

Δημοσίευση 15:13’
αρθρο-newpost

Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση απαγωγής του γνωστού επιχειρηματία, Μανώλη Καραμολέγκου, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του. Μέχρι στιγμής, στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται δύο από τους δράστες, ενώ διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων.

Γράφει η Αναστασία Γαλάνη

Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση απαγωγής του γνωστού επιχειρηματία, Μανώλη Καραμολέγκου, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του. Μέχρι στιγμής, στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται δύο από τους δράστες, ενώ διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων.

Ο κ. Καραμολέγκος παρουσιάστηκε στις 4.30 το απόγευμα στο Αστυνομικό Τμήμα Κερατέας, μαζί με τον έναν από τους απαγωγείς, τον οποίο έπεισε να παραδοθεί, με το αιτιολογικό ότι η Αστυνομία ήταν βέβαιο ότι τους είχε εντοπίσει μέσω του κινητού τηλεφώνου και η σύλληψή τους ήταν θέμα χρόνου.

Ο δράστης που παραδόθηκε μαζί με τον επιχειρηματία, είναι Μολδαβός, 37 ετών, κρατούσε τον επιχειρηματία σε οίκημα στην περιοχή της Κερατέας και παρέδωσε στους αστυνομικούς ένα πιστόλι και μία χειροβομβίδα ανατολικού τύπου, που είχε στην κατοχή του, καθώς και ένα ζευγάρι χειροπέδες.

Λίγη ώρα αργότερα, οι αρχές εντόπισαν σε ταξί (φωτό), που δεν ήταν μισθωμένο και συνέλαβαν και δεύτερο δράστη στην περιοχή του Μαρκόπουλου, ενώ ο τρίτος δράστης κατάφερε να διαφύγει.

Ο κ. Καραμολέγκος κατέθεσε στο Α.Τ. Κερατέας για όσα συνέβησαν με τους απαγωγείς και στη συνέχεια μετέβη στη ΓΑΔΑ, μαζί με τους δύο δράστες, οι οποίοι αύριο θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Παράλληλα, αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των υπόλοιπων δραστών

Να σημειωθεί πως ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες ήταν εργαζόμενοι στο εργοστάσιο του επιχειρηματία.

Το χρονικό της απαγωγής

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ο επιχειρηματίας απήχθη χτες το βράδυ, γύρω στις 23.00, ενώ επέστρεφε στο σπίτι του στην Πεντέλη, από το εργοστάσιο.

Ο κ. Καραμολέγκος είχε τηλεφωνήσει φεύγοντας από το εργοστάσιο στο σπίτι του για να τον περιμένουν για φαγητό, αλλά δεν εμφανίστηκε ποτέ.

Στην περιοχή του Γέρακα προσέγγισαν το αυτοκίνητο του δύο δίκυκλα, στα οποία πιθανότατα επέβαιναν τρία άτομα (σύμφωνα με την Αστυνομία στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά, πιθανότατα, πέντε άτομα) και οι δράστες τον σταμάτησαν και τον ακινητοποίησαν.

Ο επιχειρηματίας πιθανότατα αντιστάθηκε, γιατί αργότερα βρέθηκαν στο σημείο σπασμένα τα γυαλιά του.

Οι απαγωγείς τον έβαλαν στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση, αφήνοντας στο σημείο, ένα από τα δίκυκλα που χρησιμοποίησαν.

Κάτοικοι της περιοχής που είδαν την σκηνή της απαγωγής, ειδοποίησαν την Αστυνομία και στην περιοχή άρχισαν αναζητήσεις, χωρίς να γνωρίζει κανείς τι ακριβώς είχε συμβεί.

Κατά τη διάρκεια των αναζητήσεων, οι αστυνομικοί έπεσαν πάνω στον γιο του κ. Καραμολέγκου, ο οποίος είχε βγει να ψάξει τον πατέρα του, στην διαδρομή που ακολουθούσε για το σπίτι τους στην Πεντέλη, επειδή είχε αργήσει πολύ και ανησύχησαν.

Έτσι διευκρινίστηκε ότι επρόκειτο πράγματι για απαγωγή και ενημερώθηκε η Ασφάλεια, η οποία ανέλαβε την υπόθεση και είχε συνεχώς επαφή με την οικογένεια.

Το πρωί, οι δράστες τηλεφώνησαν στην οικογένεια ζητώντας λύτρα, ενώ ο ίδιος ο επιχειρηματίας επικοινώνησε με τον οικονομικό διευθυντή της επιχείρησης του, ζητώντας του να συγκεντρώσει μεγάλο χρηματικό ποσό (δύο εκατομμύρια ευρώ αναφέρουν οι πληροφορίες) και θα τον ενημέρωνε τι θα το έκαναν.

Το απόγευμα όμως, ο κ. Καραμολέγκος κατάφερε να πείσει τον Μολδαβό που τον φρουρούσε ότι δεν θα γλύτωνε την σύλληψη και αυτός, συναισθανόμενος την πίεση από την ευρεία κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών παρουσιάστηκε μαζί με τον απαχθέντα στο Τμήμα Ασφαλείας Κερατέας, όπου και συνελήφθη.

Πώς στήθηκε η επιχείρηση από την ΕΛ.ΑΣ.

Σε διευκρινίσεις σχετικά με το χρονικό της απαγωγής προχώρησε η Αστυνομία, με σχετική ανακοίνωση:

Εξιχνιάστηκε άμεσα από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, η υπόθεση απαγωγής γνωστού επιχειρηματία και δυο (2) από τους δράστες συνελήφθησαν σήμερα το απόγευμα, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί τους.

Ειδικότερα, χθες το βράδυ στην περιοχή του Γέρακα Αττικής, άγνωστοι δράστες, με τη χρήση αυτοκινήτων και μοτοσικλετών και την απειλή όπλων, απήγαγαν γνωστό επιχειρηματία και τον μετέφεραν σε άγνωστη τοποθεσία.

Οι δράστες, ήρθαν τηλεφωνικά σε επικοινωνία με την οικογένεια του απαχθέντα και απαίτησαν τη καταβολή λύτρων για την απελευθέρωσή του.

Από την πρώτη στιγμή, στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ενεργοποιήθηκε ειδική ομάδα διαχείρισης του περιστατικού, με τη συμμετοχή ψυχολόγων, διαπραγματευτών και εξειδικευμένων αστυνομικών.

Στο πλαίσιο της άμεσης ενεργοποίησης για την διερεύνηση της υπόθεσης, οριοθετήθηκαν περιοχές της Αττικής, όπου, σύμφωνα με τα στοιχεία και τις ενδείξεις, είχε μεταφερθεί ο απαχθείς.

Οι περιοχές αυτές τέθηκαν υπό συνεχή επιτήρηση, με τη χρήση φυσικών και τεχνικών μεθόδων, ενώ ενεργοποιήθηκαν ειδικά αστυνομικά μπλόκα-ενέδρες και αποκλείστηκαν, με ανάλογες δυνάμεις, όλες οι πιθανές δίοδοι διαφυγής.

Ένας από τους δράστες, στον οποίο είχε ανατεθεί η φύλαξη του επιχειρηματία, συναισθανόμενος την πίεση από την ευρεία κινητοποίηση των αστυνομικών Αρχών και υπό το φόβο της επερχόμενης σύλληψής του, παρουσιάστηκε σήμερα το βράδυ, μαζί με τον απαχθέντα στο Τμήμα Ασφαλείας Κερατέας, όπου και συνελήφθη.

Όπως προέκυψε, πρόκειται για αλλοδαπό υπήκοο Μολδαβίας, ηλικίας 37 ετών, ο οποίος κρατούσε τον επιχειρηματία σε οίκημα στην περιοχή της Κερατέας, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε πιστόλι και χειροβομβίδα ανατολικού τύπου καθώς και ένα (1) ζευγάρι χειροπέδες.

Στη συνέχεια, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνελήφθη στην ευρύτερη περιοχή, μετά από καταδίωξη, άλλος ένας (1) δράστης, αλλοδαπός, η εθνικότητα του οποίου δεν ακόμα ταυτοποιηθεί.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους.

Τι ανέφερε η εταιρεία

Την απαγωγή του ιδιοκτήτη της αρτοβιομηχανίας, επιβεβαίωσε νωρίτερα σε ανακοίνωσή της η ίδια η εταιρεία στην ηλεκτρονική της ιστοσελίδα.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου, «Σε συνέχεια δημοσιευμάτων που εμπλέκουν τον ιδιοκτήτη της Αρτοβιομηχανίας Καραμολέγκος A.E., κ. Εμμανούηλ Καραμολέγκο, σε υπόθεση απαγωγής, θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι υπάρχει σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα. Σε κάθε περίπτωση, η λειτουργία της Αρτοβιομηχανίας Καραμολέγκος Α.Ε. συνεχίζει απρόσκοπτα». 

 Υπενθυμίζεται ότι πριν ένα μήνα απόπειρα απαγωγής επιχειρήθηκε στην Βούλα, με όμοιο τρόπο, όπου άγνωστοι προσπάθησαν να απαγάγουν τον γιο εφοπλιστικής οικογένειας, Κίκο Μαρτίνο. 

 


σχετικα αρθρα