Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Νεάπολης Λασιθίου τον 52χρονο κρεοπώλη για τους διπλό φονικό του Προφήτη Ηλία Ηρακλείου τον Ιούνιο του 2012.

Θύματα ήταν ο 34χρονος Πρίαμος Ξυδάκης και ο 63χρονος Μανώλης Σταυρουλάκης.

Ακόμη, στον έναν αδερφό του κρεοπώλη, επιβλήθηκε ποινή 12 χρόνων για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Γιάννη Ξυδάκη, πατέρα του θύματος συν 2 χρόνια για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ η έφεση έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Για τον δεύτερο αδελφό τού κρεοπώλη η απόφαση του δικαστηρίου ήταν αθωωτική.

Επίσης, αποφασίστηκε η διαρκής στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του 52χρονου κρεοπώλη, ενώ για τον καταδικασθέντα αδερφό του αποφασίστηκε διετής στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.

Η δίκη ήταν επεισοδιακή καθώς έξω από τα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς και συγχωριανοί των θυμάτων, οι οποίοι επιτέθηκαν με βροχή από μπουκάλια και αντικείμενα εναντίον των κατηγορουμένων.

Νωρίς το μεσημέρι τα επεισόδια παραλίγο να γενικευτούν καθώς  ανακοινώθηκε πως η ποινή του αδερφού που αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον πατέρα του Ξυδάκη έχει αναστέλουσα δύναμη, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των συγκεντρωμένων, καθώς με την απόφαση αυτή, μέχρι το Εφετείο ο αδερφός του κρεοπώλη μένει ελεύθερος.