current views are: 1

15 Ιανουαρίου 2014
Δημοσίευση17:22

Νέα ντοκουμέντα – σοκ για στελέχη της Χρυσής Αυγής (φωτό)

Νέα στοιχεία σοκ για τη δράση της Χρυσής Αυγής προκύπτουν από τα όσα διαβίβασε η αστυνομία στις ανακρίτριες που χειρίζονται τις έρευνες και αφορούν τόσο τον πυρηνάρχη Νίκαιας Γιώργο Πατέλη όσο και το βουλευτή Νίκο Μίχο. 

Δημοσίευση 17:22’
αρθρο-newpost

Νέα στοιχεία σοκ για τη δράση της Χρυσής Αυγής προκύπτουν από τα όσα διαβίβασε η αστυνομία στις ανακρίτριες που χειρίζονται τις έρευνες και αφορούν τόσο τον πυρηνάρχη Νίκαιας Γιώργο Πατέλη όσο και το βουλευτή Νίκο Μίχο. 

Νέα στοιχεία σοκ για τη δράση της Χρυσής Αυγής προκύπτουν από τα όσα διαβίβασε η αστυνομία στις ανακρίτριες που χειρίζονται τις έρευνες και αφορούν τόσο τον πυρηνάρχη Νίκαιας Γιώργο Πατέλη όσο και το βουλευτή Νίκο Μίχο

Παράλληλα προκύπτουν επιβαρυντικά στοιχεία και για τα μέλη της οργάνωσης σε Νίκαια και Πέραμα.

Ανάμεσα σε άλλα υπάρχουν φωτογραφίες που δείχνουν στελέχη της ΧΑ σε στρατιωτικές ασκήσεις, εικονικές εκτελέσεις. Στο αρχείο υπάρχουν και φωτογραφίες μίας κοπέλας-μέλους της Χρυσής Αυγής να κρατά πιστόλι. Οι φωτογραφίες δείχνουν τα στελέχη της ΧΑ να κρατούν από περίστροφα μέχρι και πολυβόλα στεκόμενα μπροστά από ελληνικές σημαίες αλλά και σημαίες με τον αγκυλωτό σταυρό, και το σύμβολο των ες – ες.

Παράλληλα, περιλαμβάνονται και τα πειστήρια που συγκέντρωσαν οι αστυνομικές αρχές ερευνώντας τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, μεταξύ των οποίων και το μαχαίρι με το οποίο δολοφονήθηκε. 

Διάλογοι σοκ τη νύχτα της δολοφονίας Φύσσα

Την ίδια ώρα, εντύπωση προκαλούν οι διάλογοι των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ με το κέντρο επιχειρήσεων τη νύχτα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Πέραμα. 

«Είκοσι άτομα της Χρυσής Αυγής μας ενημερώνουν ότι είχανε μία διαμάχη με άτομα του γνωστού χώρου (σ.σ. δηλαδή αντιεξουσιαστές). Είμαστε πλησίον. Προσπαθούμε να κατευνάσουμε τα πνεύματα. Πάντως να γνωρίζετε, απ’ ότι διακρίνουμε, υπάρχουν και κάτι σιδερομπουνιές με όπλα…», φέρονται να αναφέρουν οι αστυνομικοί.

Παράλληλα,  από τους διαλόγους προκύπτει πως οι αστυνομικοί  είχαν δεχθεί τις διαβεβαιώσεις των μελών της Χρυσής Αυγής ότι «στόχος» τους ήταν αντιεξουσιαστές και όχι πολίτες που έβλεπαν ποδοσφαιρικό αγώνα στην καφετέρια. 

Επίσης, οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ που βρίσκονταν στην περιοχή ζητούν ενισχύσεις από τη Νίκαια και το Πέραμα, ενώ ο εκφωνητής δεν φαίνεται να απαντά.

Η στιγμή της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα αποτυπώνεται σε αναφορά αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ: «Κέντρο ένα άτομο, είναι… έχει.. είναι αιμόφυρτο ενδεχομένως από μαχαίρι. Μας δηλώνει έναν άλλο ότι του έχει επιτεθεί. Υπάρχουν και οι δύο κύριοι στο σημείο. Να προσέλθει το ΕΚΑΒ και σταθμός.»

Όταν ο εκφωνητής του επιχειρησιακού κέντρου ρωτά αν ο Φύσσας είναι αλλοδαπός ή ημεδαπός ο αστυνομικός της ΔΙΑΣ κάνει αναφορά και στον Ρουπακιά «Ημεδαπός και ο παθών και το άτομο που μας δηλώνει ότι έχει ενεργήσει.» 


σχετικα αρθρα