current views are: 2

15 Ιανουαρίου 2014
Δημοσίευση23:28

Τρόποι για να αποφύγετε ψαλίδα και σπασίματα

Γνωρίζατε πως ο λάθος τρόπος χτενίσματος των μαλλιών σας μπορεί να καταστρέψει την τρίχα, δημιουργώντας ψαλίδα, σπασίματα και γενικότερα φθορά; Μάθετε τι λάθη μπορεί να κάνετε άθελα σας και διορθώστε τα!

Δημοσίευση 23:28’
αρθρο-newpost

Γνωρίζατε πως ο λάθος τρόπος χτενίσματος των μαλλιών σας μπορεί να καταστρέψει την τρίχα, δημιουργώντας ψαλίδα, σπασίματα και γενικότερα φθορά; Μάθετε τι λάθη μπορεί να κάνετε άθελα σας και διορθώστε τα!

Γνωρίζατε πως ο λάθος τρόπος χτενίσματος των μαλλιών σας μπορεί να καταστρέψει την τρίχα, δημιουργώντας ψαλίδα, σπασίματα και γενικότερα φθορά; Μάθετε τι λάθη μπορεί να κάνετε άθελα σας και διορθώστε τα!

Το πρώτο και το συνηθέστερο λάθος που ίσως κάνετε όταν χτενίζεστε είναι η απότομη και με δύναμη κίνηση της βούρτσας, προκειμένου να ξεμπερδέψετε τους κόμπους. Το σωστό χτένισμα όμως, θέλει τρόπο και όχι κόπο. Επομένως, μην βάζετε δύναμη όταν βουρτσίζεστε, απλά ξεκινήστε το βούρτσισμα από τις άκρες και καταλήξτε στις ρίζες, με κίνηση πάντα από πάνω προς τα κάτω. Δηλαδή, αρχίστε να χτενίζετε τα μαλλιά σας λίγο λίγο ξεκινώντας από την άκρη τους. Με αυτό τον τρόπο θα ξεμπερδέψετε τους κόμπους που τείνουν να συσσωρεύονται στο κάτω μέρος των μαλλιών σας. Έτσι, έχοντας ξεμπερδέψει τα χαμηλότερα σημεία προχωρήστε λίγο πιο πάνω και μετά ακόμα πιο πάνω μέχρι να φτάσετε στην ρίζα.

Πολύ σημαντικό ρόλο στην φροντίδα των μαλλιών σας παίζει και η σωστή επιλογή βούρτσας. Άρα, αυτό που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε μια βούρτσα που είναι κατάλληλη για τα δικά σας μαλλιά (συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό), ανάλογα πάντα και με το σκοπό που θα τη χρησιμοποιήσετε.

Επίσης, θα πρέπει να ξέρετε πως το χτένισμα των μαλλιών δεν θέλει χρόνο. Χτενίστε τα μέχρι να ξεμπερδευτούν και μην το παρακάνετε, διότι και το υπερβολικό βούρτσισμα, οδηγεί και πάλι στο σπάσιμο της τρίχας.

Τέλος, κάτι το οποίο ίσως δεν γνωρίζατε, αλλά θα δείτε διαφορά αν το ακολουθήσετε. Οι βούρτσες χρειάζονται καθάρισμα τουλάχιστον μία φορά τον μήνα, και δεν εννοούμε από τις τρίχες που συσσωρεύονται μετά το βούρτσισμα, αυτό είναι αυτονόητο πως πρέπει να γίνεται. Θα πρέπει επίσης να τις πλένετε, έτσι ώστε να απομακρύνετε τυχόν ίχνη λιπαρότητας, ιδρώτα και υπολειμμάτων από προϊόντα styling, διότι όλα τα παραπάνω οδηγούν στη δημιουργία βρωμιάς και βακτηριδίων που καταστρέφουν την τρίχα.


σχετικα αρθρα