Ήξερες πως δεν κάνουν όλες οι μάσκες μαλλιών για τα δικά σου μαλλιά; Ανάλογα με το αν τα μαλλιά σου είναι ξηρά, λιπαρά ή κανονικά οι μάσκες που πρέπει να τους κάνεις είναι διαφορετικές.

Λεπτή τρίχα: Αν η τρίχα σου είναι λεπτή τότε τα συστατικά που κάνουν καλό στα μαλλιά σου είναι οι μπανάνες, τα αυγά και τα διάφορα έλαια. Όταν, λοιπόν, κάνεις μία μάσκα φρόντισε να περιέχει κάποιο από τα παραπάνω συστατικά.

Σε τρώει το κεφάλι σου: Αν έχεις φαγούρα συχνά τότε πρέπει να προτιμάς τις μάσκες που περιέχουν έλαια όπως είναι το λάδι καρύδας, η jojoba και το ελαιόλαδο. Η μαγιονέζα και το αβοκάντο κάνουν επίσης πολύ καλό.

Σπασμένες τρίχες: Αν οι σπασμένες σου άκρες δεν εξαφανίζονται ποτέ τότε πρέπει να προτιμάς μάσκες που έχουν σαν βάση τους την πρωτεϊνη. Η πρωτεϊνη δυναμώνει τα μαλλιά σου και τα κάνει λιγότερο εύθραυστα. Τέτοια συστατικά, πλούσια σε πρωτεϊνες είναι τα αυγά και η μαγιονέζα.

Ξηρά μαλλιά: Αν, τέλος, τα μαλλιά σου είναι ξηρά και θαμπά χρειάζονται έξτρα ενυδάτωση. Έτσι, μπορείς να αναμείξεις στο μπλέντερ μισό αβοκάντο, 1/4 της κούπας μαγιονέζα, μία κουταλιά λάδι καρύδας, μία κουταλιά ελαιόλαδο, μία κουταλιά μέλι και λίγο νερό και να φτιάξεις μία μάσκα ιδανική για τον δικό σου τύπο μαλλιών.

Σε όλες τις περιπτώσεις λίγο κοντίσιονερ στο τέλος είναι απαραίτητο αρκεί να το εφαρμόζεις μόνο στις άκρες και όχι στις ρίζες των μαλλιών σου.