«Ουδέποτε θα υπερασπιζόμασταν έναν κατηγορούμενο, ο οποίος θα ήταν Δούρειος Ίππος σε μια υπόθεση, όπως π.χ ήταν ο Ζήγρας στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου, μόνο και μόνο για να έχουμε μια ευνοϊκή δικαστική μεταχείριση», δηλώνει ο δικηγόρος του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Στάθη Μπούκουρα, Αλέξης Κούγιας.

Αφορμή στάθηκε τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων,το οποίο επικαλούμενο τον καθηγητή του Παντείου και αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Δημήτρη Χριστόπουλο, ανέφερε ότι ο Στάθης Μπούκουρας θα λειτουργήσει ως «Δούρειος Ίππος» στην υπόθεση της ΧΑ.

Προαναγγέλλει παράλληλα την υποβολή μήνυσης κατά του κ. Χριστόπουλου.

Αναλυτικά η απάντηση του Αλέξη Κούγια: 

«Πληροφορηθήκαμε τις δηλώσεις στο Γαλλικό Προξενείο (sic) Ειδήσεων ενός καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου, ονόματι Δημητρίου Χριστόπουλου, οι οποίες αναπαρήχθησαν από το σύνολο των Μ.Μ.Ε, ο οποίος, όπως πληροφορηθήκαμε ουδεμία σχέση έχει με την νομική επιστήμη, επειδή ασχολείται με τα οικονομικά και γι' αυτό το λόγο βεβαίως αγνοεί γιατί κατηγορείται ο κ. Μπούκουρας, την διαδικασία με την οποία απονέμεται η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα και με ποιες προϋποθέσεις κάποιος Έλληνας πολίτης καταδικάζεται για αυτό το αδίκημα.

Η δήλωση του περί του ότι ο τρόπος που ασκήθηκαν οι διώξεις, συνελήφθησαν οι κατηγορούμενοι και τους επιβλήθηκε προσωρινή κράτηση είναι σωστός, και περί του ότι ο εντολέας μας Στάθης Μπούκουρας, θα λειτουργήσει ως Δούρειος Ίππος στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, μας υποχρεώνει να προβούμε στην εξής δήλωση:

Εκπροσωπώντας τον κ. Μπούκουρα, αλλά και εκφράζοντας το σύνολο του δικηγορικού μας γραφείου, δηλαδή τον κ. Κούγια και τους συνεργάτες μας, εκφράζουμε την λύπη μας για το χαμηλό επίπεδο του συγκεκριμένου ανθρώπου, ο οποίος χωρίς να γνωρίζει την ηθική υποδομή του εντολέως μας, χωρίς να γνωρίζει την ηθική αφετηρία που ο κ. Κούγιας και οι συνεργάτες μας αναλαμβάνουν και χειρίζονται τις υποθέσεις, χωρίς να γνωρίζει την δικογραφία, χωρίς να γνωρίζει τι έχει ισχυριστεί ο εντολέας μας, χωρίς να είναι ο αρμόδιος επιστήμονας για να μιλήσει για την συγκεκριμένη υπόθεση, αφού δεν είναι νομικός, αλλά καθηγητής σε κάποιο οικονομικό μάθημα, μας οδηγεί στο συμπέρασμα στο συμπέρασμα ότι πιθανότατα για να αποκτήσει 2 λεπτά δημοσιότητας, εκμεταλλευόμενος την δυστυχή θέση του εντολέως μας και των υπολοίπων κατηγορουμένων, συκοφάντησε τον κ. Μπούκουρα, αλλά και εμάς τους υπερασπιστές του με τον πλέον ακραίο τρόπο και για αυτό το λόγο, θέλουμε να σας κάνουμε γνωστά τα εξής:

1. Ούτε ο κ. Μπούκουρας θα λειτουργήσει ως Δούρειος Ίππος στην υπόθεση της ΧΑ

2. Ούτε εμείς σαν υπερασπιστές λειτουργήσαμε ποτέ ή θα λειτουργήσουμε με τον συγκεκριμένο τρόπο

3. Ουδέποτε θα υπερασπιζόμασταν έναν κατηγορούμενο, ο οποίος θα ήταν Δούρειος Ίππος σε μια υπόθεση, όπως π.χ ήταν ο Ζήγρας στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου, μόνο και μόνο για να έχουμε μια ευνοϊκή δικαστική μεταχείριση.

Τον κ. Χριστόπουλο θα μηνύσουμε και θα ενάγουμε, τόσο εμείς σαν δικηγορικό γραφείο, όσο και ο κ. Μπούκουρας για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης και για την προσβολή της προσωπικότητας μας, επιζητώντας την καταδίκη του στα ποινικά δικαστήρια και διεκδικώντας αποζημίωση».