Απάντηση στις κατηγορίες περί ύπαρξης κρυφούς οπλισμού δίνει η Χρυσή Αυγή, η οποία υποστηρίζει πως όλα τα όπλα για τα οποία κατηγορείται είναι airsoft, ενώ παράλληλα παραθέτει φωτογραφίες με τον υφυπουργό Μεταφορών και βουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Παπαδόπουλο, να πυροβολεί με παρόμοιο όπλο.

Όπως αναφέρει η Χ.Α. «πρόκειται για πλαστικά όπλα airsoft (με χρωματιστές μπίλιες) όπως αυτό που είχε ανακαλυφθεί και στο Ρέθυμνο της Κρήτης και συνδέει τους... "εγκληματικούς πυρήνες" της Χρυσής Αυγής σε όλη την Ελλάδα. Υπενθυμίζουμε ότι και κατά τις πρώτες έρευνες οι επίορκοι του ΠΡΟ-ΠΟ παρουσίαζαν το ίδιο όπλο τύπου airsoft ως φοβερό πειστήριο, ακριβώς γιατί δύσκολα το ξεχωρίζουν από το κανονικό οι περισσότεροι τηλεθεατές. Βέβαια στα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας περιλαμβάνεται και το σπαθί του Χαϊλάντερ, αλλά και ένα μοντέλο τύπου Lara Croft...»

Στη συνέχεια, η Χρυσή Αυγή παραθέτει φωτογραφία του υφυπουργού Μεταφορών της ΝΔ Μιχάλη Παπαδόπουλου να κρατά παρόμοιου τύπου όπλο, με την φωτογραφία όπως αναφέρει το kozan.gr να είναι από συμμετοχή του υφυπουργού σε σύλλογο αεροσφαίρισης (airsoft) της Κοζάνης ονόματι «Ωμέγα», σε εκδήλωση του οποίου είχε συμμετάσχει ο κ. Παπαδόπουλος.