ΙΚΑ: Εξάμηνη παράταση για τις συντάξεις αναπηρίας

ΙΚΑ: Εξάμηνη παράταση για τις συντάξεις αναπηρίας

Για ένα εξάμηνο θα καταβάλλεται η σύνταξη σε άτομα με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, των οποίων το σχετικό συνταξιοδοτικό δικαίωμα έληξε ή πρόκειται να λήξει έως 28/02/2014, εφόσον εκκρεμεί εξέτασή τους από τις υγειονομικές επιτροπές ΚΕΠΑ, όπως ανακοίνωσε το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Ιδρύματος, η καταβολή των σχετικών συντάξεων θα είναι μηνιαία και θα παρατείνεται αυτοδίκαια για έξι μήνες από τη λήξη τους, χωρίς να απαιτείται καμιά ενέργεια από μέρους τους. Σημειώνεται ότι έαν ο συνταξιούχος εξεταστεί νωρίτερα από το εξάμηνο, η παράταση θα λήγει αυτόματα.

Η σχετική διάταξη εφαρμόζεται και για όσους συνταξιούχους είχαν τύχει της προηγούμενης εξάμηνης παράτασης και δεν έχουν ακόμα εξεταστεί από τις υγειονομικές επιτροπές ΚΕΠΑ.

Η πρώτη καταβολή σύνταξης θα γίνει στις 27/02/2014 και θα δοθούν αναδρομικά οι συντάξεις από τη λήξη τους έως και τη σύνταξη μηνός Μαρτίου 2014.

Όπως διευκρινίζει το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, κατά το χρονικό διάστημα παράτασης της χορήγησης των συντάξεων λόγω αναπηρίας, εξακολουθεί να παρέχεται ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο