Αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 51χρονος Πακιστανός ο οποίος κατηγορούνταν ότι εμπλέκεται σε υπόθεση απαγωγής και κράτησης 17χρονου συμπατριώτη του. 

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από την καταγγελία για την αρπαγή και κράτηση, που έγινε από τον ίδιο τον 17χρονο από το Πακιστάν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου. 

Όπως ο νεαρός αλλοδαπός δήλωσε στους αστυνομικούς, ο ίδιος έφθασε στη Ρόδο στις 21 Ιανουαρίου 2011, λίγες ώρες πριν να του συμβεί το περιστατικό και συγκεκριμένα στις 9 το πρωί. Ξαφνικά εμφανίστηκαν μπροστά του οι τρεις άγνωστοι προς αυτόν άνδρες και τον ρώτησαν αν ήθελε δουλειά. Ο νεαρός απάντησε θετικά και αμέσως οι άνδρες του είπαν να μπει στο φορτηγό που είχαν για να τον μεταφέρουν. 

Πράγματι έτσι και έγινε, μόνο που τελικά οι δράστες δεν πήγαν τον 17χρονο Πακιστανό σε χώρο εργασίας αλλά σε περιοχή κοντά στα αμπέλια της Καΐρ και στη συνέχεια σε δασώδη περιοχή όπου τον χτύπησαν και του ζήτησαν να επικοινωνήσει με τους δικούς του προκειμένου να του στείλουν μέσω εταιρείας μεταφοράς χρημάτων το ποσό των 3.000 ευρώ. Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Σταύρου Παναγιωτακόπουλου, απάλλαξε από κάθε κατηγορία τον 51χρονο Πακιστανό κρίνοντάς τον αθώο.