Συνελήφθη σε υποκατάστημα τράπεζας στο Περιστέρι, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, ένας 29χρονος ενώ επιχειρούσε να διαπράξει ληστεία.

Συγκεκριμένα, ο 29χρονος συλληφθείς εισήλθε σε υποκατάστημα τράπεζας στο Περιστέρι και προσποιούμενος τον πελάτη πλησίασε την ταμία και της παρέδωσε ιδιόχειρο απειλητικό σημείωμα. Η υπάλληλος ενεργοποίησε το συναγερμό και ο 29χρονος, που επιχείρησε να διαφύγει, συνελήφθη από τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που έσπευσαν άμεσα στο σημείο.

Ο 29χρονος από τα τέλη του έτους 2011 είχε διαπράξει δεκαπέντε 15 ληστείες σε υποκαταστήματα τραπεζών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα, εισερχόταν στα υποκαταστήματα και προσποιούμενος τον πελάτη με ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, περίμενε τη σειρά του.

Όταν πλησίαζε το ταμείο έδειχνε ή έδινε στον υπάλληλο της τράπεζας ιδιόχειρο απειλητικό σημείωμα χωρίς να γίνεται αντιληπτός από πελάτες και άλλους υπαλλήλους της τράπεζας. Αφού αφαιρούσε τα χρήματα, τα τοποθετούσε σε τσάντα που είχε μαζί του και διέφευγε πεζός ή επιβιβαζόταν σε διερχόμενο ταξί. Από τις πολύμηνες έρευνες των αστυνομικών είχε εξακριβωθεί ότι επρόκειτο για το ίδιο άτομο που διέπραττε τις ληστείες. Μετά τη διάπραξη κάθε ληστείας ο 29χρονος διέφευγε στη Σερβία, όπου διαμένει μόνιμα με την αλλοδαπή, υπήκοο Σερβίας, σύζυγό του, προκειμένου να είναι δύσκολος ο εντοπισμός και η σύλληψή του.

Το συνολικό χρηματικό ποσό που αφαίρεσε ανέρχεται στα 99.610 ευρώ και 100 δολάρια Η.Π.Α. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.