Χωρίς δρόμο πρόσβασης στη Νέδα κινδυνεύουν να μείνουν οι κάτοικοι των Πλατανίων και της περιοχής, καθώς και οι χιλιάδες κατ’ έτος επισκέπτες του ποταμού, εξαιτίας βυθίσματος που έχει προκληθεί από πέρυσι και διαρκώς μεγαλώνει.

Μάλιστα, οι κάτοικοι των Πλατανίων και ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Καραγιάννης, πολλές φορές έχουν επισημάνει στους αρμοδίους του Δήμου Τριφυλίας, όπως και στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, το τεράστιο πρόβλημα, χωρίς, ωστόσο, όπως είπαν, να έχουν κάνει κάτι εδώ και περίπου έναν χρόνο!

Αξίζει να σημειωθεί πως για το πρόβλημα του βυθίσματος του δρόμου, από πέρυσι κιόλας, ενημερώθηκε και το πρωθυπουργικό γραφείο και υπήρξε επικοινωνία με παράγοντες του Δήμου για την αποκατάστασή του!
 
Ο χωματόδρομος αυτός είναι ο μοναδικός, από τα Πλατάνια, που οδηγεί τους επισκέπτες στους ξακουστούς ανά την υφήλιο καταρράκτες, το φαράγγι και το Στόμιο, καθώς και στο εκκλησάκι της Παναγιάς.
 
Τους θερινούς μήνες, από αυτό το δρόμο, καθημερινά περνούν τουλάχιστον 300 οχήματα με φυσιολάτρες επισκέπτες του σπάνιου αυτού ελληνικού «παράδεισου», αλλά ακόμη και το χειμώνα πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν για τις εξορμήσεις τους τη Νέδα!
 
Όπως είπε ο πρόεδρος της Τ.Κ. Πλατανίων, Παναγιώτης Καραγιάννης, περί τα 400 μέτρα από το εξαιρετικής αρχιτεκτονικής κατασκευής τοξωτό πέτρινο γεφύρι του ποταμού, «πάνω» σε μια επικίνδυνη στροφή, πριν από έναν, περίπου, χρόνο, το χειμώνα του 2013, με τις πολλές και έντονες βροχοπτώσεις «κόπηκε» και «έφυγε» μεγάλο τμήμα του δρόμου.
 
Μετά τις οχλήσεις και εκκλήσεις του ιδίου και κατοίκων, ο δήμαρχος, αντιδήμαρχοι και υπηρεσιακοί παράγοντες της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου έκαναν αυτοψία στο σημείο, διαπίστωσαν και κατέγραψαν το πρόβλημα, αλλά έναν χρόνο τώρα, ακόμη, η Τεχνική Υπηρεσία μελετά τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν και τα έργα που πρέπει να εκτελεστούν.
 
Μετά, δε, την αυτοψία, είπαν ότι θα κάνουν σύντομα παρεμβάσεις, με την εκτέλεση των απαιτούμενων έργων για την άρση της επικινδυνότητας και την αποκατάσταση του δρόμου, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα!
Για το πρόβλημα ενημερώθηκε και η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, από την οποία επίσης δεν έχει γίνει κάτι!
Πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πλατανίων απέστειλε έγγραφο στον Δήμο Τριφυλίας σχετικά με την επικινδυνότητα του δρόμου, ζητώντας άμεσα παρεμβάσεις, αλλά απάντηση δεν έχει λάβει!