Γράφουν:Έλενα Σιάνου και Αναστασία Γαλάνη

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε στους δύο από τους απαγωγείς του επιχειρηματία, Μανώλη Καραμολέγκου, που εμφανίστηκαν σήμερα το απόγευμα ενώπιον του εισαγγελέα.

Ειδικότερα, οι κατηγορίες που βαρύνουν τους δύο συλληφθέντες είναι η αρπαγή, η ληστεία, η διακεκριμένη κλοπή, η επικίνδυνη σωματική βλάβη και η παράνομη οπλοφορία.

Και οι δύο παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή από τον οποίον πήραν προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου.

Την ίδια ώρα, αστυνομικοί εντόπισαν στην περιοχή του Γέρακα τη μία μοτοσικλέτα, που μάλλον χρησιμοποιήθηκε στην απαγωγή και είχε κλαπεί περίπου 20 ημέρες πριν.

Νωρίτερα, ο μολδαβός που παραδόθηκε χθες μαζί με τον επιχειρηματία στο Α.Τ. Κερατέας, φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς πως αυτός ήταν ο εγκέφαλος της απαγωγής και το έκανε για τα χρήματα. 

Εντοπίστηκε το κρησφύγετο των απαγωγέων

Εντοπίστηκε σήμερα το απόγευμα από άνδρες του Τμήματος Απαγωγών της Διεύθυνσης Ανθρωποκτονιών το κρησφύγετο που χρησιμοποίησαν οι απαγωγείς του Μανώλη Καραμολέγκου στην Κερατέα.

Πρόκειται για ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στη Βιομηχανική Ζώνη της Κερατέας  στη συμβολή των οδών Αγίου Σεραφείμ και Ειρήνης, στο οποίο οι δράστες έκρυψαν τον επιχειρηματία.

Οι αστυνομικοί ελπίζουν να βρεθεί γενετικό υλικό ή άλλα στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στην ταυτότητα των υπολοίπων ατόμων που συμμετείχαν στην απαγωγή.

Καραμολέγκος: Έζησα μια περιπέτεια

Νωρίτερα σήμερα ο Μανώλης Καραμολέγκος εξέδωσε ανακοίνωση, διαψεύδοντας πως οι δράστες που συνελήφθησαν ήταν πρώην υπάλληλοί του, ενώ ευχαρίστησε την ΕΛ.ΑΣ. για όσα έκανε.

Η ανακοίνωση ανέφερε τα εξής:

«Έζησα μια περιπέτεια, μια δύσκολη στιγμή, η οποία ευτυχώς είχε αίσιο τέλος. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου και τους εργαζόμενους της εταιρείας, οι οποίοι πέρασαν στιγμές αγωνίας και βρίσκονται συνέχεια στο πλευρό μου.

Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς την Ελληνική Αστυνομία και τα στελέχη της για τη συστηματική δουλειά, την ανθρωπιά και τον επαγγελματισμό τους. Αυτή τη στιγμή συνεχίζονται οι έρευνες και έχω εμπιστοσύνη ότι σύντομα θα διαλευκανθεί η υπόθεση.

Τέλος, θα ήθελα να διαψεύσω κατηγορηματικά, δημοσιεύματα που εμφανίζουν σύνδεση των δραστών με εργαζόμενους ή πρώην εργαζόμενους της εταιρείας. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν είχαν εργαστεί ποτέ και ουδεμία σχέση είχαν ή έχουν με την εταιρεία μας».