Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μπακέλας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες σε βάρος αστυνομικών για τη μη σύλληψη του κουκουλοφόρου που στον προχθεσινό ποδοσφαιρικό αγώνα του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ εισέβαλε, κρατώντας πυρσό, στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας και επιτέθηκε εναντίον ποδοσφαιριστών και μελών της αποστολής της φιλοξενούμενης ομάδας.

Το περιστατικό σημειώθηκε τη στιγμή που ο διαιτητής της αναμέτρησης διέκοψε -προσωρινά- τον αγώνα, λίγο πριν τη συμπλήρωση του 90λέπτου. Ο δράστης, έχοντας εισβάλλει στο γήπεδο, κινήθηκε με τον αναμμένο πυρσό ανά χείρας προς τη φισούνα, όπου επιτέθηκε σε παίκτες και μέλη της αποστολής της ΑΕΚ, την ώρα που αυτοί έτρεχαν προς τα αποδυτήρια.

Όπως φάνηκε κι από τα τηλεοπτικά πλάνα, άνδρες της αστυνομίας προσέτρεξαν στο σημείο και ακινητοποίησαν τον κουκουλοφόρο, αλλά στη συνέχεια, ο άγνωστος δράστης, κάτω από άγνωστες συνθήκες, αφέθηκε ελεύθερος.

Όπως έγινε γνωστό, ο διευθύνων την εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης που βρισκόταν στις κερκίδες της Τούμπας, έδωσε, μετά τη λήξη του αγώνα, εντολή στους παριστάμενους αστυνομικούς - επικεφαλής των μέτρων τάξης να εντοπιστεί και να συλληφθεί ο δράστης, με τη βοήθεια και του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, αλλά ο δράστης κατάφερε τελικά να διαφύγει της σύλληψης.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα διερευνηθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας σε βάρος των εμπλεκόμενων αστυνομικών.

Η διενέργεια της έρευνας αναμένεται να ανατεθεί είτε στον αθλητικό εισαγγελέα Θεσσαλονίκης Νικόλαο Κωνσταντίνου είτε στο Τμήμα Πρόληψης Οργανωμένης Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.