Κατηγορηματικά αντίθετος με την επιλογή της θέσης Καλλιρρόη στη Μεσσηνία, για την εγκατάσταση της μονάδας επεξεργασίας των απορριμμάτων, δήλωσε ο τομεάρχης ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος.

Ο βουλευτής, παραβρέθηκε την Παρασκευή στο ανοικτό δημοτικό συμβούλιο Οιχαλίας, που συζητήθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) που έχει κατατεθεί από την ανάδοχο εταιρεία, για διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο υπουργείο Περιβάλλοντος κι αυτή την περίοδο βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση.

Σύμφωνα με την επιχειρηματολογία του κ. Πετράκου, η μονάδα επεξεργασίας των σκουπιδιών στην Καλλιρόη του δήμου Οιχαλίας, θα προκαλέσει σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα, ενώ τόνισε ότι η διαδικασία που επέλεξε η Περιφέρεια Πελοποννήσου ελέγχεται και από άποψη νομιμότητας.

«Εκτός από το ότι η συγκεκριμένη ΜΠΕ έχει σοβαρά προβλήματα και περιβαλλοντικά και νομιμότητας, οι πολίτες της Πελοποννήσου θα επιβαρυνθούν πάρα πολύ μέσω των δημοτικών τελών και οι δηλώσεις του κ. Τατούλη για 62 ευρώ ανά τόνο αποδείχτηκαν παραμύθια για μικρά παιδιά», είπε χαρακτηριστικά.