Σε ανοιξιάτικα επίπεδα θα φτάσει σήμερα ο υδράργυρος στην Αττική, αγγίζοντας τους 18 βαθμούς Κελσίου, αλλά η… άνοιξη δεν θα κρατήσει για πολύ, αφού βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές, με πιθανότητα βροχής τη νύχτα.

Γενικά για σήμερα Κυριακή, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τη νύχτα στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες.

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι και από τα δυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες. Άνεμοι από νότιες διευθύνσεις αρχικά 3 με 5 και βαθμιαία 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με παροδικές βροχές και το βράδυ στις βορειότερες περιοχές καταιγίδες. Άνεμοι από νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα Βόρεια θα είναι 3 με 4 Βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν ασθενείς βροχές αρχικά στα βόρεια και αργότερα στις υπόλοιπες περιοχές. Άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Στις Κυκλάδες γενικά αίθριος. Στην Κρήτη αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους πιο πυκνές. Άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Λίγες αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με τοπικές βροχές στις βορειότερες περιοχές κυρίως το βράδυ. Άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στα βόρεια 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες. Άνεμοι αρχικά ασθενείς και γρήγορα νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 15 Βαθμούς Κελσίου.