Κλειστά στην συντριπτική τους πλειοψηφία παρέμειναν σήμερα, πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων τα εμπορικά καταστήματα της πόλης των Χανίων, καθώς οι έμποροι συντάχθηκαν με την πρόταση του εμπορικού συλλόγου της πόλης να μην ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους.

«Η πρόταση μας όπως δείχνει η εικόνα που έχουμε στην διάθεσή μας, έγινε δεκτή από τους συναδέλφους μας, καθώς τα καταστήματα που άνοιξαν είναι λιγοστά», δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, Τάκης Ζερβουδάκης.

Τα εμπορικά καταστήματα που τελικά λειτουργούν σήμερα βρίσκονται σε κεντρικούς δρόμους της πόλης κυρίως στις οδούς Τζανακάκη, Σκαλίδη και στην περιοχή του «Κάτωλα».

Σε αντίθεση με τις τοπικές επιχειρήσεις ανοικτά ήταν τα εμπορικά καταστήματα και καταστήματα πώλησης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών μεγάλων αλυσίδων, καθώς και τα σούπερ μάρκετ. Ωστόσο η κίνηση κυμάνθηκε μέχρι και το μεσημέρι σε χαμηλά επίπεδα.

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από εμπορικό κατάστημα μεγάλης αλυσίδας, που δραστηριοποιείται και στα Χανιά οργάνωσε το σωματείο εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα στα Χανιά και το ΠΑΜΕ, χωρίς ωστόσο να εμποδίσουν την λειτουργία του.