Η ώρα ήταν 01.40 όταν ένα λευκό ΙΧ αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και καρφώθηκε σε μεταλική κολώνα ηλεκτροφωτισμού πάνω στην νησίδα της Νέας Εθνικής Οδού στο ύψος της Αρέθα.

Στο σημείο επικράτησε πανικός καθώς μέσα στο όχημα ήταν εγκλωβισμένος ο 40χρονος οδηγός του.

Διερχόμενα αυτοκίνητα, και δίκυκλα σταμάτησαν ενώ στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και δευτερόλεπτα αργότερα όχημα της πυροσβεστικής. Περαστική από το σημείο γυναίκα οδηγός και γιατρός διαπίστωσε τον θάνατο του 40χρονου λίγα λεπτά αργότερα. Το πλήρωμα του ΕΚΑΒ μετέφερε τον άνδρα στο ασθενοφόρο και αποχώρησε με κατεύθυνση προς το νοσοκομείο, χωρίς καν να ηχήσει την σειρήνα. Εκεί σιγουρεύτηκαν όλοι για την τραγική έκβαση του τροχαίου.

Η τρελή πορεία του οχήματος κατέληξε πάνω στην νησίδα και προσέκρουσε σε κολώνα ηλεκτροφωτισμού την οποία ξήλωσε και γκρέμισε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Οπου από τύχη δεν θρηνήσαμε κάποιο θύμα αφού δεν περνούσε κάποιο αυτοκίνητο ή ακόμη χειρότερα κάποιο δίκυκλο.

Η εθνική οδός παρέμεινε κλειστή για αρκετή ώρα μέχρι να απομακρυνθεί η κολώνα ηλεκτροφωτισμού που είχε πέσει κάθετα κλείνοντας όλο το ρεύμα προς Πάτρα. Ταυτόχρονα έπρεπε να πέσει πριονίδι στο οδόστρωμα όπου είχα χυθεί λάδια και να απομακρυνθούν θραύσματα από το τροχαίο.

Ολα δείχνουν πως ο 40χρονος Γιώργος, «έφυγε» μόνος του από την πορεία του και χτύπησε στην νησίδα και στην κολώνα ηλεκτροφωτισμού. Κανείς από όσους βρέθηκαν στο σημείο δεν μπορούσε να καταλάβει πως κατέληξε το όχημα σε αυτή την θέση, με τί ταχύτητα χτύπησε την κολώνα την όποία και ξήλωσε και πως ο οδηγός κατέληξε νεκρός.