«Έπρεπε να δολοφονηθεί το παιδί μας για να γίνουν όλα αυτά;» αναρωτιούνται πικραμένοι οι γονείς του Παύλου Φύσσα, αναφερόμενοι στις εξελίξεις με τη Χρυσή, Αυγή, μιλώντας στο Έθνος της Κυριακής.

«Η Ελλάδα είναι μία χώρα που την πληγώνουν και που την αναγκάζουν να δολοφονεί τα παιδιά της. Η χώρα αυτή έχει ανάγκη από νεκρούς ήρωες. Δεν τους θέλει ζωντανούς. Δεν μας ενδιαφέρει αν κάποιοι πιστεύουν ότι ο Παύλος είναι ήρωας. Θα μπορούσαν να τον είχαν αφήσει να ζήσει και να δημιουργήσει για αυτή τη χώρα. Ηρωες της καθημερινότητας είναι ο καθένας από εμάς» δηλώνουν χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης και η Μάγδα Φύσσα.

«Το παιδί μας το θυσίασαν. Η ουσία για μας είναι ότι το παιδί μας έφυγε πάρα πολύ άδικα. Είχε πάει να δει σε μία καφετέρια μπάλα και δεν επέστρεψε ποτέ στο σπίτι του. Δεν έγινε καμία συμπλοκή. Τα παιδιά έφυγαν από την καφετέρια και πήραν το δρόμο της επιστροφής και ο Παύλος δεν ήρθε ποτέ. Πώς να το χωνέψεις αυτό;» αναρωτιούνται.

Για τον 34χρονο γιο που έχασαν είπαν ότι ήταν «ένας αγωνιστής της ζωής. Χωρίς ρόπαλα. Ο Παύλος δεν ήταν ούτε φασίστας, ούτε αντιφασίστας. Ηταν ενεργός πολίτης. Δεν είχε κόμμα. Απεχθανόταν τη βία».

Παράλληλα, ανέφεραν ότι ο πόνος είναι ο ίδιος με εκείνον των γονέων των δύο δολοφονηθέντων Φουντούλη και Καπελώνη, κάνοντας λόγο όμως, και για μεγάλες διαφορές μεταξύ τους. «Τα παιδιά τους είχαν περιθώριο 50 μέρες μετά τη δολοφονία του Παύλου να φύγουν. Γνώριζαν τι είχε γίνει με τον Παύλο. Το δικό μας παιδί δεν είχε αυτήν την ευκαιρία. Τα δικά τους παιδιά δολοφονήθηκαν έξω από ένα γραφείο, το οποίο ανήκει στη Χρυσή Αυγή και το φρουρούσαν. Ο γιος μας πήγε να δει μπάλα και δεν γύρισε ποτέ στο σπίτι», λένε οι γονείς του Παύλου Φύσσα.