Σε αγώνα διαρκείας προσανατολίζονται οι αγρότες της Αχαϊας, οι οποίοι ετοιμάζονται να βγουν στους δρόμους με  τα τρακτέρ τους, κατά των μέτρων που οδηγούν τον κλάδο σε αφανισμό και κυρίως αυτού που τους υποχρεώνει  να ανοίξουν λογιστικά βιβλία εσόδων – εξόδων.

Σήμερα, στις 7.00 το απόγευμα, έχει προγραμματισθεί σύσκεψη των αγροτών στην Κάτω Αχαϊα, προκειμένου να αποφασίσουν για τον τρόπο αντίδρασής της και να προγραμματίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Όπως σημειώνουν, θα στηθεί κοινό μέτωπο αντίδρασης των αγροτών Αχαϊας και Ηλείας και συντονισμένα θα προχωρήσουν στις όποιες κινήσεις, με το ενδεχόμενο να βγουν με τα τρακτέρ στην Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου να είναι πάρα πολύ πιθανό.

Εκτός από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και ζητούν λύση, οι αγρότες ζητούν από την κυβέρνηση να πάρει πίσω το μέτρο που τους υποχρεώνει μέχρι τις 20 Μαρτίου να ανοίξουν λογιστικά βιβλία εσόδων εξόδων.

Οσοι το 2013 είχαν τζίρο από πωλήσεις ή παραδόσεις αγροτικών προϊόντων που ξεπερνούσε τα 10.000 ευρώ ή έλαβαν κοινοτικές επιδοτήσεις πάνω από 5.000 ευρώ υποχρεούνται να τηρούν βιβλία, να εκδίδουν παραστατικά τιμολόγια, ακόμη και αποδείξεις λιανικής πώλησης από ταμειακές μηχανές και ταυτόχρονα να υποβάλλουν δηλώσεις ΦΠΑ.