«Η Ελλάδα υπό το φόβο αριστερής τρομοκρατίας» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στην ιστοσελίδα της γερμανικής εφημερίας Die Welt.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, «δολοφονίες νεοναζί, μια επίθεση εναντίον της γερμανικής πρεσβείας, απειλές για νέες επιθέσεις και απόδραση ενός γνωστού τρομοκράτη: στην Ελλάδα δημιουργείται ένας νέος τρομοκρατικός χώρος», σημειώνει η εφημερίδα.

Αναφερόμενη στην απόδραση Ξηρού παρατηρεί: «Τώρα εκφράζονται φόβοι ότι η "17 Νοέμβρη" μπορεί να αναλάβει και πάλι δράση, ενδεχομένως μαζί με τους "Πυρήνες της φωτιάς", μιας ομάδας ακροαριστερών, η οποία έκανε την εμφάνισή της εν μέσω της ελληνικής κρίσης από το 2008, με επιθέσεις και παγιδευμένες επιστολές. Στη φυλακή ο Ξηρός φέρεται να είχε επαφές με έγκλειστους ακραίους των 'πυρήνων της φωτιάς».

Η Die Welt υπενθυμίζει ότι από τα τρομοκρατικά χτυπήματα της "17 Νοέμβρη" έχασαν τη ζωή τους συνολικά 23 άνθρωποι και πως «από το 2002 η τρομοκρατική οργάνωση θεωρείται παρελθόν. Η αστυνομία είχε καταφέρει τότε να την εξαρθρώσει. Η ελληνική αστυνομία κάνει πλέον λόγο για τη δημιουργία ενός νέου τρομοκρατικού χώρου, ενώ ο υπ. Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας μιλά για πρόβλημα τρομοκρατίας».