Από την Ασφάλεια Καλαμάτας, εξιχνιάστηκαν  μία ληστεία και δύο υποθέσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών, που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην Καλαμάτα.

Δράστες των υποθέσεων αυτών θεωρούνται τρεις Ρομά, οι οποίοι αναζητούνται. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα 45χρονο και δύο γυναίκες, 33 και 45 ετών, που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία και απάτη κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου το μεσημέρι στην Καλαμάτα, η ομάδα των Ρομά αρχικά προσέγγισαν μια ηλικιωμένη και προσπάθησαν να την εξαπατήσουν με το πρόσχημα δήθεν οφειλής συγγενικού της προσώπου. Όταν όμως η ηλικιωμένη αντιλήφθηκε την απάτη, με τη χρήση σωματικής βίας της έκλεψαν χρυσαφικά και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι η ομάδα των Ρομά είχε, την ίδια ημέρα, εξαπατήσει μια άλλη ηλικιωμένη, από την οποία είχε αποσπάσει χρήματα με το πρόσχημα οφειλής συγγενικού της προσώπου. Επιπλέον την επόμενη το πρωί, εξαπάτησαν ακόμη μια ηλικιωμένη γυναίκα, με το πρόσχημα τακτοποίησης φορολογικών εκκρεμοτήτων συγγενικού της προσώπου, αποσπώντας της χρήματα.

Σε βάρος των τριών δραστών σχηματίστηκε δικογραφία και θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.