current views are: 1

21 Ιανουαρίου 2014
Δημοσίευση05:35

Χαλάει ο καιρός με βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Τοπικές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τα βόρεια και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, χιονιά στα ηπειρωτικά ορεινά, νοτιοδυτικοί άνεμοι μέχρι 8 μποφόρ στα πελάγη και μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα δυτικά και τα βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Δημοσίευση 05:35’
αρθρο-newpost

Τοπικές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τα βόρεια και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, χιονιά στα ηπειρωτικά ορεινά, νοτιοδυτικοί άνεμοι μέχρι 8 μποφόρ στα πελάγη και μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα δυτικά και τα βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Τοπικές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τα βόρεια και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, χιονιά στα ηπειρωτικά ορεινά, νοτιοδυτικοί άνεμοι μέχρι 8 μποφόρ στα πελάγη και μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα δυτικά και τα βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες και πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής μετά το μεσημέρι στα δυτικά και βόρεια. Θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι μέχρι 6 μποφόρ και το βραδύ δυτικοί με την ιδία ένταση, ενώ το θερμόμετρο θα δείξει από 10 έως 17 βαθμούς κελσίου. 

Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές από το μεσημέρι και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη, όπου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς κελσίου. 

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στα ανατολικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων από το μεσημέρι. Βελτίωση τη νύχτα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 στα ανατολικά 5 με 7, βαθμιαία νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 4 έως 14 βαθμούς κελσίου. 

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο τη δυτική Στερεά και αργότερα στη δυτική Πελοπόννησο, ενώ βαθμιαία χιονιά θα πέσουν στα ορεινά. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους να είναι ισχυρά.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο μέχρι 8 μποφόρ και από το βράδυ δυτικοί με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 8 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. 

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 στα ανατολικά και νοτιά τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 7 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 11 έως 18 βαθμούς κελσίου. 

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων αργότερα στα βόρεια.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 18 βαθμούς κελσίου. 

Τοπικές προγνώσεις 

Αττική
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής μετά το μεσημέρι στα δυτικά και βόρεια. Βελτίωση τη νύχτα.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και το βραδύ δυτικοί με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 10 έως 17 βαθμούς κελσίου. 

Θεσσαλονίκη
Καιρός: παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές από το μεσημέρι και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα. Βελτίωση το βράδυ. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ βαθμιαία δυτικοί με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 8 έως 14 βαθμούς κελσίου.


σχετικα αρθρα