Επιπλέον κάμερες έξω από σπίτια πολιτικών, δικαστών και ενστόλων μελετά να τοποθετήσει η ΕΛ.ΑΣ., υπό τον φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος μετά το μανιφέστο του Χριστόδουλου Ξηρού.

Επίσης, μελετάται ειδικό σύστημα σε αστυνομικές σκοπιές για να υπάρχει ταχεία ενημέρωση σε περίπτωση ένοπλης επίθεσης, ενώ η φρουρά και οι περιπολίες στο κέντρο της Αθήνας σε... επικίνδυνα σημεία θα ενισχυθεί.
 
Το χτύπημα με καλάσνικοφ στην κατοικία του γερμανού πρεσβευτή πριν από έναν μήνα, ο «ελεύθερος» Χριστόδουλος Ξηρός, αλλά και το κείμενο και το χθεσινό βίντεο του Ξηρού, έχουν προβληματίσει την ΕΛ.ΑΣ. καθώς τα «δείγματα» δείχνουν ότι αναμένεται επίθεση με βασικό στόχο πολιτικούς, δικαστές ή αξιωματικούς της Αστυνομίας.
 
Οι αστυνομικοί γνωρίζουν ότι οι τρομοκράτες έχουν το προνόμιο του αιφνιδιασμού. Ετσι λοιπόν, σύμφωνα με το Βήμα, στις τελευταίες συσκέψεις επιτελών της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζεται να δοθεί κονδύλι έως και 1 εκατομμύριο ευρώ προκειμένου να ενισχυθεί η ασφάλεια.

Με το βλέμμα στις... φυλακές υψίστης ασφαλείας

Μετά την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου ετοιμάζει τη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας για τους επικίνδυνους κρατούμενους. Οι φυλακές που έχουν επιλεγεί να μετατραπούν σε υψίστης ασφαλείας είναι οι φυλακές Δομοκού με χωρητικότητα 600 ατόμων.

Στο νέο σωφρονιστικό κατάστημα θα μεταφερθούν για κράτηση τρομοκράτες και επικίνδυνοι κακοποιοί. 

Σε ό,τι αφορά τα συστήματα ασφαλείας μέσα σε ένα τρίμηνο η φυλακή αναμένεται να μετατραπεί σε φρούριο. Θα ενισχυθεί με αλεξίσφαιρα τζάμια, με τη μετακίνηση ειδικά εκπαιδευμένου προσωπικού και τη δημιουργία βάσης των ΕΚΑΜ, άνδρες των οποίων θα επιτηρούν περιμετρικά το χώρο. Παράλληλα θα τοποθετηθούν ηλεκτρονικά συστήματα παρακολούθησης εντός και εκτός και θα ισχύσει ειδικό πρωτόκολλο αναφορικά με τα δικαιώματα των κρατουμένων, όπως οι συναντήσεις με συγγενείς και δικηγόρους.

Ωστόσο, για να υλοποιηθεί το σχέδιο για τις φυλακές Δομοκού θα πρέπει πρώτα να ψηφιστεί και η σχετική διάταξη στη Βουλή.

ΑΝ. ΓΑΛ.