Ρεπορτάζ: Έλενα Σιάνου

Και ενώ οι έλληνες ανακριτές δουλεύουν με φουλ τις μηχανές τις εκκρεμείς υποθέσεις των εξοπλιστικών, στις αρχές Φεβρουαρίου έρχονται στη χώρα μας ελβετοί εισαγγελείς προκειμένου να λάβουν κατάθεση απο τον καταδικασμένο πρώην Υπουργό Ακη Τσοχατζόπουλο, τη σύζυγο του Βίκυ Σταμάτη και τον εξάδελφο του Νίκο Ζήγρα, καθώς διενεργείται έρευνα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και απο τις ελβετικές αρχές.

Οι καταθέσεις αυτές θα διενεργηθούν στο πλαίσιο της έρευνας για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, με επίκεντρο δύο συγκεκριμένους λογαριασμούς οι οποίοι σχετίζονται με τον πρώην υπουργό και τον εξάδελφο του και δέχθηκαν ποσά που φέρεται να σχετίζονται με εξοπλιστικά προγράμματα του ΥΕΘΑ.

Νέα στοιχεία έχουν στα χέρια τους οι ανακριτές

Νέες κινήσεις λογαριασμών μέσω των οποίων φέρονται να διακινήθηκαν μίζες για τα εξοπλιστικά, έχουν στα χέρια τους οι ανακριτές Γαβριήλ Μαλλής και Γιάννης Σταυρόπουλος που διενεργούν την έρευνα για την προμήθεια διάφορων προγραμμάτων. 

Οι δικαστικοί λειτουργοί μελετούν τα νεα στοιχεία, καθώς την Πέμπτη το πρωί είναι προγραμματισμένη και η απολογία ενός ακόμα κατηγορουμένου στην υπόθεση της προμήθειας των γερμανικών υποβρυχίων.

Πρόκειται για τον εκπρόσωπο της εταιρείας ΜΙΕ Μιχάλη Ματάντο, ο οποίος θεωρείται ως ένα από τα βασικά πρόσωπα στη διερεύνηση της υπόθεσης.

Ο κ. Ματάντος κατηγορείται για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και οι κατηγορίες που του αποδίδονται αφορούν τον κεντρικό ρόλο τον οποίο διαδραμάτισε η εταιρία του στην υπόθεση των υποβρυχίων και στη διακίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών που δόθηκαν για «ωφέλιμες πληρωμές».