Στην καταστροφή παράνομων τσιγάρων, καπνού και μηχανημάτων παραγωγής παραποιημένων τσιγάρων, προχώρησε το ΣΔΟΕ σε συνεργασία με την καπνοβιομηχανία «Παπαστράτος».

Οι ποσότητες αυτές φυλάσσονταν σε αποθήκη που είχε παραχωρήσει η εταιρεία «Παπαστράτος» από το 2009 για τον σκοπό αυτόν. Η καταστροφή των κατασχεμένων προϊόντων πραγματοποιήθηκε με χρηματοδότηση της εν λόγω εταιρείας, στο πλαίσιο της εκστρατείας της κατά του παράνομου εμπορίου καπνικών προϊόντων. 

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το ΣΔΟΕ, καταστράφηκαν περισσότερα από 40 εκατομμύρια τσιγάρα και 30 τόνοι καπνού, η αξία των οποίων υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ. 

Σημειώνεται ότι τα παραποιημένα τσιγάρα είναι αμφίβολης ποιότητας και ως εκ τούτου εγκυμονούν επιπλέον κινδύνους για την υγεία των καπνιστών. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το ΣΔΟΕ το 2013, στον τομέα των καπνοβιομηχανικών προϊόντων, πραγματοποιήθηκαν 250 έλεγχοι, βρέθηκαν 78 παραβάτες και βεβαιώθηκαν 119 λαθρεμπορίες. Κατασχέθηκαν 139.238.500 τεμάχια τσιγάρων και 994 κιλά κομμένου καπνού.