Σε εξέλιξη είναι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. σε διαμερίσματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης για διερεύνηση πληροφοριών που κάνουν λόγο για ύπαρξη πυρομαχικών σε σπίτια «γιάφκες», στον απόηχο της απόδρασης του Χριστόδουλου Ξηρού και του χθεσινού του μανιφέστο για επιστροφή στο αντάρτικο πόλης.

Στην περιοχή των Εξαρχείων βρέθηκε οπλισμός, σε διαμέρισμα το οποίο μίσθωνε άτομο που φέρεται ότι ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής εντόπισαν ένα πιστόλι με γεμιστήρα και φυσίγγια. Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του κατόχου του οπλισμού που φέρεται να είναι «γνώριμος» της ΕΛ.ΑΣ.

Στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από έρευνα σε κατοικία, βρέθηκε μικροποσότητα ναρκωτικών (κάνναβης και κοκαΐνης), δύο σιδερογροθιές και ένα αεροβόλο όπλο, ενώ οι αρχές προχώρησαν σε μία σύλληψη.

Με κάμερες και επιπλέον φρουρά σε «στόχους» αντιδρά η ΕΛ.ΑΣ.

Την ίδια ώρα, επιπλέον κάμερες έξω από σπίτια πολιτικών, δικαστών και ενστόλων μελετά να τοποθετήσει η ΕΛ.ΑΣ., υπό τον φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος μετά το μανιφέστο του «Μανώλη» της 17Ν.

Συγκεκριμένα, μελετάται ειδικό σύστημα σε αστυνομικές σκοπιές για να υπάρχει ταχεία ενημέρωση σε περίπτωση ένοπλης επίθεσης, ενώ η φρουρά και οι περιπολίες στο κέντρο της Αθήνας σε... επικίνδυνα σημεία θα ενισχυθεί.

Το χτύπημα με καλάσνικοφ στην κατοικία του γερμανού πρεσβευτή πριν από έναν μήνα, ο «ελεύθερος» Ξηρός, αλλά και το κείμενο και το χθεσινό βίντεο, έχουν προβληματίσει την ΕΛ.ΑΣ. καθώς τα «δείγματα» δείχνουν ότι αναμένεται επίθεση με βασικό στόχο πολιτικούς, δικαστές ή αξιωματικούς της Αστυνομίας.