Διαψεύδει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία τα περί «σύμφωνης γνώμης της ομοσπονδίας για την πραγματοποίηση κρουαζιέρας με μειωμένη σύνθεση του κρουαζιερόπλοιου Cristal», ωστόσο αναφέρει ότι επιδίωξή της παραμένει η διασφάλιση των θέσεων εργασίας των Ελλήνων ναυτεργατών όλων των ειδικοτήτων.

Στις 12 Μαρτίου ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιάννης Διαμαντίδης, σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι ύστερα από σύμφωνη γνώμη της ΠΝΟ δόθηκε η δυνατότητα πραγματοποίησης κρουαζιέρας με μειωμένη σύνθεση στο κρουαζιερόπλοιο Cristal για ένα μήνα και ότι στη συνέχεια η εταιρεία θα προσλάβει όλους τους εργαζόμενους που προβλέπονται στην οργανική τους σύνθεση.

Η ΠΝΟ σε σημερινή της ανακοίνωση αναφέρει ότι ουδέποτε προηγήθηκε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ομοσπονδίας προκειμένου να ληφθεί σχετική απόφαση για το θέμα.

Προσθέτει, επίσης, ότι υπήρξαν επαφές πρωτοβάθμιων ναυτεργατικών οργανώσεων, με δική τους πρωτοβουλία, με τη ναυτιλιακή εταιρεία του παραπάνω πλοίου, όπως άλλωστε συμβαίνει στην πράξη σε θέματα στελέχωσης των επιβατηγών πλοίων με επιμέρους ναυτικές ειδικότητες, γεγονός που απορρέει από το άμεσο ενδιαφέρον τους για τη διασφάλιση θέσεων εργασίας των μελών των οργανώσεων αυτών.

«Ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιάννης Διαμαντίδης, πανηγύρισε εσπευσμένα ότι μαζί με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) κατέληξαν σε συμφωνία για την επάνδρωση του κρουαζιερόπλοιου Cristal. Ωστόσο, η γιορτή κράτησε μόλις τρεις ημέρες, καθώς η διοίκηση της ΠΝΟ, με ανακοίνωση της, τον διέψευσε!», τονίζει σε σημερινή δήλωσή του ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.