Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Μια διαφορετική εκδοχή του περιστατικού που έγινε στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας με θύμα έναν οκτάχρονο μαθητή, δίνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Μιλώντας στο newpost ο Νίκος Τριανταφυλλάκης, επισημαίνει ότι δεν υπήρξε ομαδικός ξυλοδαρμός του μικρού μαθητή από όλα τα παιδιά της τάξης, όπως καταγγέλλουν οι γονείς του.

Περιγράφει, πάντως, ένα περιστατικό το οποίο αφήνει πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο με τον οποίο ο 50χρονος δάσκαλος - ο οποίος μετά από μήνυση των γονέων βρίσκεται στον εισαγγελέα- επέλεξε να επιβάλει την... τάξη.

«Έχω μιλήσει και με τους γονείς και με το δάσκαλο και έχω μια διαφορετική εικόνα για το πώς έγινε το περιστατικό», λέει στο newpost ο κ. Τριανταφυλλάκης.

«Ο μαθητής, λίγο πριν τελειώσει το μάθημα, πήρε την τσάντα του και σηκώθηκε από το θρανίο του με πρόθεση να φύγει από την τάξη. Ο δάσκαλος του ζήτησε να μην φύγει πριν χτυπήσει το κουδούνι, όμως ο μαθητής τον αγνόησε. Επειδή ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός είναι λίγο βαρύς και δυσκίνητος, ζήτησε από δύο άλλους μαθητές να σταθούν μπροστά στην πόρτα προκειμένου να μην μπορέσει ο συγκεκριμένος μαθητής να φύγει. Όμως ο μικρός επέμενε και προκλήθηκε μια συμπλοκή μεταξύ των μαθητών».

Σύμφωνα με τον κ. Τριανταφυλλάκη, όλα όσα μέχρι σήμερα έχουν ακουστεί για το περιστατικό είναι «υπερβολές» ενώ ο μικρός μαθητής, παρόλο που χθες πήγε στο νοσοκομείο με τους γονείς του «σήμερα πήγε στο σχολείο κανονικά».