Τουλάχιστον δέκα αδέσποτα σκυλιά βρέθηκαν δηλητηριασμένα στο κέντρο της πόλης των Γρεβενών από διερχόμενους πολίτες, προκαλώντας τον αποτροπιασμό της τοπικής κοινωνίας.

Μήνυση κατά αγνώστων κατέθεσε στην αστυνομία η φιλοζωική εταιρεία της περιοχής, ενώ ο δήμαρχος Γρεβενών Δημοσθένης Κουπτσίδης αποφάσισε να επικηρύξει τους δράστες με την ιδιότητα του απλού πολίτη. Γνωστοποίησε, μάλιστα, ότι προσφέρει το ποσό των δύο χιλιάδων ευρώ σε όποιον αναφέρει στις αρχές τον υπεύθυνο ή τους υπεύθυνους τέτοιων πράξεων.

Σε δήλωσή του, ο κ. Κουπτσίδης χαρακτηρίζει αποτρόπαια την πράξη αυτή, κάνει λόγο για βάναυση προσβολή ολόκληρης της κοινωνίας των Γρεβενών και υπογραμμίζει ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια της δημοτικής αρχής για τα αδέσποτα.

"Ο Δήμος ως φορέας δεν μπορεί να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια όπως αυτή της επικήρυξης. Έτσι, αποφάσισε να το κάνει αυτό ο ίδιος ο κ. Κουπτσίδης, με την ιδιότητα του πολίτη" διευκρινίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ανδρέας Τόσκας.

Ο ίδιος τονίζει ότι η δημοτική αρχή διατηρεί άριστη συνεργασία με τη φιλοζωϊκή εταιρεία μετά και την κατασκευή και νομιμοποίηση του νέου καταφυγίου αδέσποτων ζώων και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο κάποια από τα ζώα που θανατώθηκαν να ήταν ανάμεσα σε εκείνα που είχαν οδηγηθεί στο καταφύγιο, στειρώθηκαν, εμβολιάστηκαν και επανήλθαν στο φυσικό τους περιβάλλον.

"Έχουμε δεχτεί στο παρελθόν καταγγελίες από δημότες που ενοχλούνται από την παρουσία των αδέσποτων ζώων, ωστόσο δεν μπορούμε εμείς να συσχετίσουμε τις καταγγελίες με το πρόσφατο γεγονός" προσθέτει.